Liverpool en Tottenham scoren niet bij rentree Suarez

Liverpool en Tottenham Hotspur sloten het onderlinge treffen doelpuntloos af. Grote kansen bleven lang uit in het topduel, waarin ook de rentree van Luis Suarez niet voor goals zorgde. De Uruguayaan keerde als invaller voor Dirk Kuijt terug na acht wedstrijden schorsing, maar ook hij kon de ban niet breken.

Liverpool en Tottenham scoren niet bij rentree Suarez

Ín de beginfase had Liverpool het betere van het spel, maar waren serieuze doelpogingen schaars. Tekenend was daarom dat de grootste commotie ontstond toen een verdwaald katje (zie foto onder) het veld op liep. Na enkele seconden in de schijnwerpers zocht het beestje met hulp van een liefdevolle steward de luwte van de reclameborden weer op.

Toeval of niet, na de entree van het katje viel de eerste knappe doelpoging te noteren. Liverpool-middenvelder Jay Spearing liet een vernietigend schot los, maar zag de inzet met iets te veel effect aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Het schot van Spearing leek het tot dan toe zeer verdedigende Spurs wakker te schudden. De verdedigende stellingen werden iets meer verlaten.

Ook na de onderbreking vochten de ploegen veel duels op de vierkante meter uit. Pas in de ultieme slotfase kon er voor het eerst iemand alleen op een van de twee keepers af. Gareth Bale ontsnapte op het randje van buitenspel, maar schoot de bal veel te slordig in. Liverpool-doelman José Reina kon met het lichaam redding brengen.

Suarez had zijn rentree luister bij kunnen zetten. Maar de voormalige Ajacied, die Kuijt 25 minuten voor het laatste fluitsignaal afloste, kopte de bal in de handen van Brad Friedel. Het bleek de laatste kans. Suarez kreeg kort na zijn entree wel een gele kaart voor een harde overtreding op Scott Parker, die hij in de maagstreek raakte.

Liverpool, dat in eigen huis voor de achtste keer remiseerde maar nog wel altijd ongeslagen is, blijft zevende. Tottenham is ook na maandag derde met zeven punten achterstand op koploper Manchester City. Het verschil tussen Tottenham en Liverpool bedraagt elf punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's