Liverpool dwingt in zes minuten toch nog bekerzege af

Reacties

Liverpool heeft zich op de valreep voor de achtste finale van het toernooi om de FA Cup geplaatst. In de replay van het vierde ronde-duel met Bolton Wanderers werd lang tegen een 1-0 achterstand aangekeken, maar zorgden Raheem Sterling (86ste minuut) en Philippe Coutinho (91ste minuut) alsnog voor een zege: 1-2.

Liverpool dwingt in zes minuten toch nog bekerzege af

Omdat de ploegen op 24 januari op Anfield doelpuntloos hadden gelijkgespeeld, volgde vanavond een replay. Zonder Mario Balotelli in de selectie en met jubilaris Steven Gerrard (foto)- hij speelde zijn zevenhonderdste officiële duel voor Liverpool - begon Liverpool vol goede moed.

Na een klein uur spelen viel de openingsgoal. Arbiter Roger East gaf een penalty toen Martin Skrtel Zach Clough naar de grond gewerkt leek te hebben. Uit de beelden bleek echter dat Clough zich wel heel gemakkelijk liet vallen. De schwalbe had wel tot gevolg dat de 36-jarige Eidur Gudjohnsen mocht aanleggen. Hij stuurde doelman Simon Mignolet de verkeerde hoek in.

In het laatste half uur kreeg Liverpool hoop door de tweede gele kaart voor Neil Danns, al volgde de gelijkmaker dus pas zéér laat. Sterling volleerde beheerst raak. Tegen tien man rook de ploeg van Brendan Rodgers bloed. Uiteindelijk schoot Coutinho zijn ploeg naar de volgende ronde. De Braziliaan, die deze week zijn contract verlengde, krulde de bal schitterend raak: 1-2.

Zodoende zal Liverpool en niet de nummer veertien van het Championship in de achtste finale op bezoek gaan bij Crystal Palace. Gerrard, die clubiconen Ian Callaghan (857) en Jamie Carragher (737) volgde bij De Club van Zevenhonderd, besloot zijn jubileum dus op de valreep met een opsteker.

De achtste finale van het FA Cup-toernooi ziet er nu als volgt (zie hieronder) uit. Manchester United,  Arsenal  en Liverpool zijn de grote favorieten.

De achtste finales:
West Bromwich Albion-West Ham United
Blackburn Rovers (2)-Stoke City
Bradford City (3)-Sunderland
Derby Count (2)-Reading (2)
Crystal Palace-Liverpool
Aston Villa-Leicester City
Arsenal-Middlesbrough (2)
Preston North End (3)-Manchester United

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.