Liverpool begint mèt Assaidi aan nieuw Europees traject

Oussama Assaidi gaat in de (nabije) toekomst nog zijn waarde bewijzen voor Liverpool. Trainer Brendan Rodgers is daarvan overtuigd.

Liverpool begint mèt Assaidi aan nieuw Europees traject

De van SC Heerenveen voor drie miljoen euro overgekomen aanvaller maakt zo goed als zeker zijn debuut voor Liverpool donderdagavond in het Europa League-duel met BSC Young Boys. Rodgers heeft de vleugelaanvaller opgenomen in de twintigkoppige selectie die naar Zwitserland is afgereisd en verklapte al dat de Marokkaanse international gaat spelen.

Rodgers geeft in het duel in Bern een aantal jeugdspelers de kans, omdat enkele vaste krachten worden gespaard met het oog op de confrontatie met Manchester United aankomende zondag. Assaidi is een van hen.

'Assaidi heeft een paar weken nodig gehad om zich aan te passen, maar is nu klaar om te gaan spelen', stelt Rodgers. 'Zijn start was lastig omdat hij licht geblesseerd was en in eerste instantie niet speelgerechtigd was voor de voorronde. Vanavond krijgt hij zijn eerste kans', loopt Rodgers vooruit op het debuut van de aanvaller.

'Hij is een interessante speler', gaat de Liverpool-coach verder. 'Hij geeft veel voorzetten en kan ook nog eens zelf goals maken. Dat vind ik belangrijk; die doelgerichtheid en creativiteit. Ik ben benieuwd hoe hij gaat spelen tegen Young Boys.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's