LIVE Transfers: weinig verrassingen na de deadline

Reacties

Het transfergeweld barstte maandag 2 februari voor een laatste keer los. Op de slotdag van de Europese transferdeadline volgde Voetbal International het nieuws rond de Nederlandse clubs én de internationale topclubs LIVE. Lees in deze blog alles nog eens rustig terug.

LIVE Transfers: weinig verrassingen na de deadline

01.30 uur: weinig vuurwerk
Dit liveblog sluiten wij anderhalf uur na het sluiten van de transfermarkt af. Veel opzienbarende overgangen waren er dit jaar niet. Met de overgangen van Juan Cuadrado (van Fiorentina naar Chelsea) en André Schürrle (van Chelsea naar CfL Wolfsburg) was veel geld gemoeid, maar beide transfers zaten er al aan te komen.

01.15 uur: Fletcher verruilt United voor WBA
Waar West Bromwich Albion naast Carlton Cole en Martin Olsson greep (zie hieronder), rondt het wél de komst van Darren Fletcher af. De 31-jarige middenvelder wordt transfervrij overgenomen van Manchester United, waar hij sinds 1995 speelde. Onder manager Louis van Gaal kwam de Schot dit seizoen nauwelijks in actie, waardoor de club hem transfervrij liet vertrekken naar WBA.

01.00 uur: veel afgeketste transfers
Emmanuel Adebayor blijft bij Tottenham Hotspur, waardoor meerdere transfers afketsten. West Ham United wilde de spits graag overnemen, maar omdat dat niet doorging blijft Carlton Cole bij The Hammers. West Bromwich Albion had juist zijn zinnen gezet op Cole. Aangezien die overgang afketste, liet die club op zijn beurt Ideye Brown niet vertrekken naar Al Gharafa.

West Brom en West Ham hadden meer pech, want zij zagen de transfers van respectievelijk Martin Olsson (Norwich City) en Kara Mbodj (RC Genk) mislukken.

00.00 uur: TRANSFERMARKT GESLOTEN
De transferdeadline is achter de rug. Maar dat betekent niet dat er geen nieuws meer komt. Zoals bijna ieder jaar worden er nog wel een aantal overgangen bekendgemaakt na het sluiten van de transfermarkt.

23.44 uur: Ocampos van Monaco naar Marseille
Lucas Ocampos heeft in de absolute slotfase van de transfermarkt een opvallende overstap gemaakt naar Olympique Marseille, dat de twintigjarige Argentijn de rest van dit seizoen huurt van AS Monaco. Als het talent een goede indruk maakt, kan de speler komende zomer voor veertien miljoen euro definitief worden ingelijfd.

23.35 uur: Wang haalt Iakovenko naar ADO
ADO Den Haag heeft kort voor het sluiten van de transfermarkt nog een versterking binnengehaald. Oleksandr Iakovenko komt over van Fiorentina. De 27-jarige speler uit Oekraïne komt op huurbasis over. Dit seizoen kwam de linkspoot nog geen minuut in actie voor La Viola. Zijn laatste wedstrijd dateert van mei vorig jaar bij Málaga, dat hem destijds van de Italianen huurde.

23.30 uur: Tottenham slijt Lennon aan Everton
Aaron Lennon heeft in Everton een nieuwe club gevonden. De 27-jarige vleugelaanvaller komt op huurbasis over van Tottenham Hotspur, waar hij dit seizoen slechts negen competitiewedstrijden speelde. Lennon staat al sinds 2005 in Noord-Londen en speelde 21 interlands voor Engeland als speler van The Spurs.

23.02 uur: Anderlecht stunt met Rolando
Rolando werd in verband gebracht met Internazionale en Juventus, maar vervolgt zijn loopbaan bij Anderlecht. De club uit Brussel hoort de 29-jarige verdediger, die negentien interlands speelde voor Portugal, de rest van dit seizoen van FC Porto. 'Met Rolando hebben we onze ervaren centrale verdediger binnen', legt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck uit. 'We legden de lat erg hoog en we zijn erg verheugd om een speler van zijn kaliber naar Brussel te halen.'

23.00 uur: bedrijvige Mexicanen
De transfermarkt is nog een uur open en er zullen nog verschillende transfers volgen. Op dit moment werden er op de slotdag vooral in Mexico veel zaken gedaan. In geen enkel ander land werd er voor zoveel spelers een transfersom betaald als door clubs in het Midden-Amerikaanse land. Nederland bezet een gedeelde zevende plaats.

22.45 uur: Ederson staat komst nieuwe Lazio-spits in de weg
Gonzalo Bergessio leek op weg naar Lazio, maar Ederson heeft de komst van de dertigjarige spits voorkomen. Aangezien de Braziliaan geen trek heeft in een verhuur aan Sampdoria, vindt de deal geen doorgang. Daardoor heeft Lazio geen vervanger gevonden voor Filip Djordjevic, die door een enkelbreuk drie maanden uit de roulatie is. In Italië sluit de transfermarkt al om 23.00 uur.

22.30 uur: Dijkhuizen hoopt op Go Ahead
Go Ahead Eagles is in gesprek met Roda JC Kerkrade over de komst van Henk Dijkhuizen. Zondag meldde de club uit Deventer zich in Limburg, maar vandaag kreeg de rechtsback te horen dat hij niet mag vertrekken. Go Ahead legt zich daar echter niet bij neer en onderhandelt nog met Roda JC. Dijkhuizen wacht af: 'Ik hoop dat de transfer doorgaat. De komende anderhalf uur houd ik mijn telefoon in de gaten.'

22.15 uur: veel onzekerheid in Engeland
Zoals eigenlijk iedere slotdag van de transferdeadline is het in Engeland bedrijvig tot de laatste seconden. Voor veel spelers is het onduidelijk waar hun toekomst ligt. Rickie Lambert zou nog altijd naar Aston Villa kunnen, terwijl Darren Fletcher op weg is naar West Bromwich Albion. Die club is ook dicht bij de komst van Carlton Cole, die bij West Ham United moet worden opgevolgd door Mauro Zárate.

De Argentijn wordt op dit moment door de Londense club verhuurd aan Queens Park Rangers. Pablo Osvaldo is juist daar weer in beeld om de aanval te komen versterken. Dan is daar nog Aaron Lennon, die Tottenham Hotspur op huurbasis lijkt te verlaten. De Noord-Londense club nam vandaag afscheid van Benoît Assou-Ekotto, die zijn contract liet ontbinden.

21.42 uur: Ben Arfa overweegt afscheid
Op 27-jarige leeftijd zet Hatem Ben Arfa mogelijk een punt achter zijn carrière. De spelmaker maakte vorige maand transfervrij de overstap naar Olympique Nice, maar aangezien hij dit seizoen al officiële duels speelde voor Newcastle United en Hull City mag hij pas na 1 juli weer in actie komen. En dat nieuws zorgt ervoor dat Ben Arfa overweegt om er maar helemaal mee te stoppen.

21.31 uur: Lennon op weg naar Everton
Everton is dicht bij een akkoord met Tottenham Hotspur over de tijdelijke komst van Aaron Lennon. Eerder vandaag leek de winger verhuurd te worden aan Stoke City, maar Lennon lijkt nu op weg naar de tweede club van Liverpool.

21.08 uur: Roda JC handelt snel met Swinkels
Arjan Swinkels keert terug op de Nederlandse velden. Roda JC Kerkrade heeft de dertigjarige verdediger voor anderhalf jaar vastgelegd. Eerder op de avond liet Swinkels, die zeven jaar in de hoofdmacht van Willem II speelde, zijn contract met Lierse SK ontbinden.

20.59 uur: Osvaldo terug naar Argentinië?
Boca Juniors claimt dat Pablo Osvaldo het wel ziet zitten om zijn loopbaan te vervolgen in Argentinië. 'Hij wil naar deze club, maar er zijn wat onduidelijkheden over zijn contract', aldus voorzitter Daniel Angelici. Osvaldo wordt op dit moment door Southampton verhuurd aan Internazionale, maar beide clubs stellen geen prijs op zijn aanwezigheid. Boca heeft nog tot 15 februari om de transfer af te ronden, aangezien dan de markt in Argentinië al sluit. Queens Park Rangers hoopt de spits overigens vandaag nog te contracteren.

20.48 uur: Southampton presenteert Djuricic
Het is inderdaad de tijdelijke komst van Filip Djuricic, die door Southampton wereldkundig werd gemaakt. De club liet weten dat het met transfernieuws zou komen, maar echt nieuws is het niet. FSV Mainz 05 had aan het begin van de avond al bekendgemaakt dat de voormalige speler van SC Heerenveen het seizoen afmaakt bij The Saints. Djuricic komt tijdelijk over van Benfica.

20.45 uur: Southampton komt met nieuws
Krijgt manager Ronald Koeman er nog een speler bij? Southampton voert de spanning op. Via Twitter laat de club weten spoedig met transfernieuws te komen. Waarschijnlijk gaat het om Filip Djuricic, die op huurbasis overkomt van Benfica. FSV Mainz 05, dat de Serviër sinds de zomer huurde, bevestigde de transfer al, maar Southampton nog niet.

20.28 uur: Schneiderlin blijft bij Koeman
Southampton maakt definitief het seizoen af mét Morgan Schneiderlin. Franse media meldden vandaag nog dat de 25-jarige middenvelder voor dertig miljoen euro zou verkassen naar Arsenal, maar een vertrek van de Fransman is onbespreekbaar. Goed nieuws voor manager Ronald Koeman.

20.17 uur: Villa hoopt op Lambert
Aston Villa heeft een bod van ruim zes miljoen euro uitgebracht op Rickie Lambert. De 32-jarige spits werd afgelopen zomer met hooggespannen verwachtingen door Liverpool weggehaald bij Southampton, maar de spits zou na een half jaar al kunnen vertrekken.

19.56 uur: El Hamdaoui dicht bij vertrek naar Cesena
Bij Fiorentina speelt hij zelden, dit seizoen kwam hij pas tot veertig minuten in de Serie A, en dus staat de club uit Florence open voor een vertrek van Mounir El Hamdaoui. Cesena heeft zich nu gemeld voor de voormalige aanvaller van Excelsior, Willem II, AZ en Ajax. Die club heeft nog drie uur om de transfer af te ronden. In Italië sluit de markt vanavond om 23.00 uur.

19.39 uur: Chelsea rondt komst Cuadrado af
Juan Cuadrado verruilt Fiorentina definitief voor Chelsea. De club uit Londen bevestigt dat de 26-jarige international van Colombia zijn loopbaan vervolgt in de Premier League, maar onbekend is of Mohamed Salah in de transfer is betrokken. Over de vleugelaanvaller uit Egypte wordt met geen woord gerept. Chelsea betaalt rond de 35 miljoen euro voor Cuadrado. Lees hier meer.

19.28 uur: Khedira schrikt Engelsen af
Real Madrid en Sami Khedira hebben nog altijd geen akkoord bereikt over het komende zomer aflopende contract, waardoor meerdere Engelse clubs aanklopten bij de zaakwaarnemer van de Duitse middenvelder. Maar toen deze vertelde wat Khedira verdient bij de Champions League-winnaar, schrokken de geïnteresseerden enorm. Khedira maakt dus in ieder geval het seizoen af in Spanje.

19.23 uur: Necid keert terug bij PEC Zwolle
Goed nieuws voor PEC Zwolle, want Tomás Necid keert naar eigen zeggen terug bij de bekerwinnaar. Op zijn Twitter-account maakt de spits van CSKA Moskou bekend dat hij terug is. De 25-jarige spits heeft een aflopende verbintenis en werd in de eerste helft van dit seizoen al gehuurd door PEC Zwolle. Lees hier meer.

19.17 uur: Mihajlovic onzeker over Eto'o
Sampdoria versterkte zich deze transferperiode met Samuel Eto'o, maar door een incident op de training vandaag ziet de toekomst er niet goed uit. 'Hij liep zomaar weg. Het is een gebrek aan respect richting mij en het team', reageerde trainer Sinisa Mihajlovic. 'Ik heb geen idee wat de club nu besluit te doen.' De van Everton overgenomen Eto'o debuteerde zondag tijdens de 5-1 nederlaag bij Torino, waardoor de spits uit Kameroen dit seizoen - bij een eventuele breuk met Samp - niet meer voor een andere club mag uitkomen.

18.56 uur: PEC Zwolle bezig met Necid
PEC Zwolle waagt nog een allerlaatste poging om Tomas Necid ook de tweede seizoenshelft bij de selectie te hebben, zo heeft de club bevestigd aan Voetbal International. De Tsjechische spits was van zijn verhuurperiode teruggekeerd naar CSKA Moskou, zodat de Russische club hem deze transferperiode kon verkopen. Er was zelfs interesse van Juventus, maar het lijkt er sterk op dat Necid toch weer terugkeert in Zwolle.

18.34 uur: Wolfsburg bevestigt komst van Schürrle
VfL Wolfsburg heeft de komst van André Schürrle bevestigd. De 24-jarige Duitser keert na anderhalf jaar terug in de Bundesliga en tekent een contract tot medio 2019 met Die Wölfe. Nu is het echt nog een kwestie van tijd voordat Chelsea ook de transfer van Juan Cuadrado bevestigt. Lees hier het hele bericht.

18.27 uur: Cahill maakt veel los in Engeland
Het nieuws dat Tim Cahill zijn contract met New York Red Bulls heeft laten ontbinden maakt veel los in Engeland. Verschillende Engelse media suggereren dat het nieuws Engelse clubs zal wakkerschudden. Want welke Premier League-club wil er nu geen ervaren 35-jarige Australiër, die op het toernooi om de Azië Cup nog drie keer scoorde en afgelopen zomer op het WK tegen Oranje nog gelijk maakte met een prachtige volley? De eerste berichten wijzen er echter op dat Cahill op weg is naar China.

18.18 uur: ook transfer Cuadrado nadert afronding
Volgens The Guardian heeft Chelsea ook de komst van Juan Cuadrado afgerond. De 26-jarige Colombiaan komt voor 35 miljoen euro over van Fiorentina, dat zich enkele dagen geleden al had neergelegd bij het vertrek van Cuadrado, die een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract had staan. Chelsea moest echter wachten met het afronden van de deal totdat ook Schürrle was verkocht. Dit alles in verband met de Financial Fair Play-regels van de UEFA.

18.11 uur: Schürrle kost 37 miljoen euro
Volgens verschillende media, waaronder Sky Sports en Bild, zijn alle papieren voor de transfer van André Schürrle naar VfL Wolfsburg op tijd ingeleverd. Het is naar verluidt alleen nog wachten op de officiële bevestiging. De overstap van de 24-jarige aanvaller zou Chelsea in één klap 32 miljoen euro rijker maken. Bovendien zouden The Blues nog vijf miljoen aan bonussen kunnen incasseren, zo weet Bild.

18.04 uur: Djuricic naar Southampton
Southampton-manager Ronald Koeman heeft zijn gewenste versterking binnen: Filip Djuricic komt over van FSV Mainz 05. De Servische middenvelder was door Benfica verhuurd aan de Duitse club, maar ook daar kwam de 23-jarige ex-speler van SC Heerenveen niet aan spelen toe. Nu mag Djuricic het op huurbasis proberen bij The Saints, waar hij net als Eljero Elia zijn loopbaan nieuw leven hoopt in te blazen.

Filip Djuricic wordt bij Southampton herenigd met zijn landgenoot en goede vriend Dusan Tadic.
Filip Djuricic wordt bij Southampton herenigd met zijn landgenoot en goede vriend Dusan Tadic.

17.53 uur: droom Vermijl valt in duigen
Marnick Vermijl zal ongetwijfeld hebben gedroomd van een langdurige carrière op Old Trafford toen Manchester United hem in 2010 overnam van Standard Luik, maar verder dan twee duels kwam de Belgische back niet. De ex-speler van NEC vertrekt nu naar Sheffield Wednesday voor een onbekende transfersom.

17.48 uur: Borriello wéér naar Genoa
Voor de derde keer in zijn loopbaan verkast Marco Borriello naar Genoa, dat de 32-jarige spits voor één miljoen euro overneemt van AS Roma. Borriello speelde in de seizoenen 2007/08 en 2012/13 ook al voor Genoa. In die twee jaargangen scoorde hij 31 keer in 65 duels.

17.40 uur: Quesada daalt af naar Jupiler League
Fernando Quesada redde het niet bij Barcelona en moet nu ook FC Utrecht, zij het tijdelijk, verlaten. De Domstedelingen verhuren de 21-jarige Spaanse middenvelder aan Achilles '29. Lees hier het hele bericht.

17.18 uur: Roma hakt de knoop door
Nu bleek dat de Tottenham Hotspur-verdedigers Younes Kaboul en Vlad Chiriches niet naar Rome zouden komen, is AS Roma overgeschakeld op plan B. Volgens Sky Italia gaat de Europa League-tegenstander van Feyenoord de Argentijn Nicolas Spolli inlijven. De 31-jarige mandekker komt over van Catania.

17.11 uur: Gomis blijft bij Swansea
Eerder deze dag was er door een bod van West Ham United nog onduidelijkheid over de toekomst van Bafetimbi Gomis, maar de Franse spits heeft nu zelf een einde gemaakt aan alle onzekerheid. Op Twitter zegt hij bij Swansea City te blijven. Niet geheel onlogisch, want nu Wilfried Bony is verkocht aan Manchester City heeft Gomis veel betere perspectieven in het Liberty Stadium.

17.00 uur: gaat Schürrle wel of niet naar Wolfsburg?
Een uur voor het verstrijken van de transferdeadline in Duitsland is er nog altijd geen groen licht over de miljoenentransfer van André Schürrle naar VfL Wolfsburg. De 24-jarige aanvaller is al gekeurd en staat op de officiële transferlijst van de Bundesliga, maar het is wachten op het ja-woord van Chelsea. Naar verluidt was een bod van dertig miljoen euro tot dusverre niet genoeg om The Blues te overtuigen.

16.51: Celtic ziet af van Bakkali
Celtic zag wel wat in de komst van Zakaria Bakkali, maar de Schotse grootmacht zag op het laatste moment toch af van die transfer. The Bhoys dachten de negentienjarige vleugelspits per direct te kunnen inzetten, maar kwamen erachter dat de bij PSV uit de gratie geraakte Belg niet wedstrijdfit was. Bakkali blijft dus in Eindhoven.

16.41 uur: toch geen concurrent voor Van Ginkel
AC Milan was met Atalanta in gesprek over Daniele Baselli, maar volgens Sky Italia gaat de deal niet door. De twee clubs bereikten geen akkoord over de 22-jarige middenvelder, die mogelijk in de zomer alsnog komt. Het betekent dat er geen extra concurrent komt voor Marco van Ginkel.

16.36 uur: Niet Roma maar West Ham voor Kaboul?
Vanochtend leek Younes Kaboul nog op weg naar AS Roma, nu zou de bij Tottenham Hotspur overbodige verdediger volgens Sky Sports in beeld zijn bij West Ham United. Of gaan The Hammers toch voor Everton-veteraan Sylvain Distin (37)?

16.20 uur: Milan rondt ruildeal met Genoa af
AC Milan laat deze winter ook nog wat spelers vertrekken. De Rossoneri trokken al zes spelers aan, maar nemen afscheid van de Colombiaanse international Pablo Armero. De 28-jarige linksback nadert een akkoord met Genoa, dat Luca Antonelli - eveneens een linkerflankspeler - al naar San Siro heeft laten gaan.

15.58 uur: Heerenveen haalt Veerman, Dalgaard vertrekt
SC Heerenveen neemt Henk Veerman (23) over van FC Volendam. De twee meter lange spits tekent tot medio 2017. Thomas Dalgaard vertrekt op zijn beurt. De Deense aanvaller wordt een half jaar na zijn komst tot het einde van het seizoen verhuurd aan Odense BK. Lees hier het hele bericht.

15.50 uur: Quekel op weg naar Jong PSV
Erik Quekel moet de nieuwe spits van Jong PSV worden. De 27-jarige aanvaller van FC Den Bosch moet alleen nog medisch goedgekeurd worden voor hij op huurbasis naar Eindhoven komt. Quekel begon het seizoen uitstekend met vijf treffers in de eerste zeven duels, maar kwam sindsdien niet meer tot scoren. Lees hier het hele bericht.

15.42 uur: Eto'o zorgt weer eens voor onrust
Het is niet de eerste keer en ongetwijfeld ook niet de laatste keer: Samuel Eto'o zorgt bij zijn nieuwe club Sampdoria voor onrust. De 33-jarige Kameroener heeft volgens diverse Italiaanse media geweigerd maandag mee te doen op de dubbele straftraining die trainer Sinisa Mihajlovic zijn ploeg oplegde na de 5-1 nederlaag tegen Torino. Eto'o zou zelfs overwegen zijn pas onlangs bekrachtigde contract alweer te laten ontbinden.

Samuel Eto'o poseerde enkele dagen geleden nog trots met het shirt van Sampdoria, maar maakt zichzelf nu alweer onmogelijk in Genua.
Samuel Eto'o poseerde enkele dagen geleden nog trots met het shirt van Sampdoria, maar maakt zichzelf nu alweer onmogelijk in Genua.

15.28 uur: United lijdt verlies op Zaha
De kogel is volgens The Guardian door de kerk: de al verhuurde Wilfried Zaha keert permanent terug bij Crystal Palace. Manchester United kocht de talentvolle vleugelspits twee jaar terug nog voor bijna twaalf miljo euro, maar laat hem nu vertrekken voor eenderde van dat bedrag. Zaha zou een vijfenhalfjarig contract hebben getekend bij de club die hem opleidde.

15.10 uur: Lodeiro op weg naar Boca Juniors
Tussen alle Europese transfernieuwtjes door zijn er ook op de Zuid-Amerikaanse transfermarkt ontwikkelingen. Ex-Ajacied Nicolás Lodeiro zou verkassen van Corinthians naar Boca Juniors, dat voor 2,5 miljoen euro 55 procent van zijn transferrechten in handen zou krijgen. Het overige deel komt in handen van investeringsmaatschappijen. Lodeiro moet woensdag worden gepresenteerd.

14.52 uur: Babalj op huurbasis naar PEC Zwolle
De stageperiode van AZ-aanvaller Eli Babalj bij PEC Zwolle heeft geresulteerd in een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen. Lees hier het hele bericht.

14.24 uur: Gladbach houdt Xhaka binnenboord
We kunnen weer één mogelijke transfer wegstrepen. AC Milan en Internazionale hadden hun pijlen naar verluidt gericht op Granit Xhaka, maar de talentvolle Zwitserse middenvelder heeft een contract tot medio 2019 met Borussia Mönchengladbach ondertekend, met een optie voor nog een jaar.

14.19 uur: afronding megadeal Cuadrado nabij
Het is al dagen bekend dat Juan Cuadrado voor 35 miljoen euro naar Chelsea zal vertrekken, maar de megadeal is nog altijd niet officieel bevestigd. Dat het er van gaat komen, lijdt geen twijfel. Sky Sports meldt dat Mohamed Salah als onderdeel van de transfer in Londen is gekeurd door Fiorentina. Het vormde het laatste obstakel voor de ruildeal tussen Chelsea en de Italiaanse Serie A-club.

Nu Mohamed Salah is gekeurd door Fiorentina, kan Chelsea de transfer van Juan Cuadrado (rechts) eindelijk afronden.
Nu Mohamed Salah is gekeurd door Fiorentina, kan Chelsea de transfer van Juan Cuadrado (rechts) eindelijk afronden.

14.07 uur: Matri terug bij Juventus
Op de dag dat hij vier jaar geleden debuteerde voor Juventus, keert Alessandro Matri terug in Turijn. De dertigjarige spits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Genoa, waar hij dit seizoen zeven keer scoorde in de Serie A. Door de komst van Matri heeft Juventus na het vertrek van Sebastian Giovinco weer vier spitsen in de selectie.

14.03 uur: Monk hekelt koehandel
Swansea City-manager Garry Monk heeft zich negatief uitgelaten over de gang van zaken op de winterse transfermarkt. 'Het gaat er bij vlagen belachelijk aan toe. In de zomer is het een stuk makkelijker dan nu. Het lijkt wel koehandel. Iedereen verkoopt zijn koeien voor een veel te hoge prijs. En als de prijs te hoog is, kan je geen deals maken.'

13.48 uur: Lennon gaat Spurs verlaten
Na negenhalf jaar trouwe dienst lijkt Aaron Lennon Tottenham Hotspur te gaan verlaten. De rappe vleugelspits kan naar tal van Premier League-clubs. Stoke City heeft zich nu ook gemeld voor de 27-jarige Engelsman, die in de zomer van 2005 overkwam van Leeds United. Hull City en Leicester City zijn ook in de race.

13.43 uur: Groenendijk haalt oude bekenden
Benjamin van den Broek en Sergio Zijler vervolgen hun loopbaan bij Universitatea Cluj, de club van technisch directeur Fons Groenendijk. Groenendijk trekt daarmee wederom twee spelers met wie hij al eerder werkte aan. Lees hier het hele bericht.

13.40 uur: Van Gaal laat Zaha vertrekken
Volgens Sky Sports wordt het steeds waarschijnlijker dat Wilfried Zaha permanent terugkeert naar Crystal Palace. Manchester United telde twee jaar terug nog bijna twaalf miljoen euro neer voor de 22-jarige vleugelspits. Louis van Gaal stelde echter geen prijs op zijn aanwezigheid, waardoor Zaha momenteel al op huurbasis speelt voor zijn oude club.

Wilfried Zaha (rechts met achter hem Arsenal-huurling Yaya Sanogo) lijkt geen toekomst meer te hebben bij Manchester United.
Wilfried Zaha (rechts met achter hem Arsenal-huurling Yaya Sanogo) lijkt geen toekomst meer te hebben bij Manchester United.

13.33 uur: Umtiti zegt nee tegen Real Madrid
Samuel Umtiti had naar eigen zeggen de mogelijkheid te tekenen voor Real Madrid, maar de 21-jarige verdediger van Olympique Lyon geeft er de voorkeur aan bij de Franse koploper te blijven. 'De interesse van Real Madrid is vleiend, maar ik heb nog enkele belangrijke doelstellingen voor ogen bij Lyon', stelt de centrumverdediger, die nog een contract heeft tot medio 2017.

13.26 uur: Milan nog steeds niet klaar op transfermarkt?
Als we Sky Italia en La Gazzetta dello Sport moeten geloven is AC Milan nog steeds niet klaar op de transfermarkt. Na Luca Antonelli, Salvatore Bocchetti, Alessio Cerci, Mattia Destro, Gabriel Paletta en Suso zou ook Daniele Baselli nog deze winter naar San Siro komen. Atalanta Bergamo zou echter weinig zin hebben medewerking te verlenen aan de transfer van de 22-jarige middenvelder. Ezequiel Muñoz (Palermo) zou sowieso niet komen.

13.23 uur: Anderson van RKC naar Hearts
Kenny Anderson (22) verruilt RKC Waalwijk voor Heart of Midlothian. De middenvelder wordt bij de koploper van het tweede niveau in Schotland ploeggenoot van Género Zeefuik en Soufian El Hassnaoui. Anderson is een jeugdproduct van RKC en maakte in 2012 zijn debuut in het profvoetbal. Hij had een aflopend contract in Waalwijk, waardoor de noodlijdende club wel wilde meewerken aan een tussentijds vertrek. Nu vangen de Brabanders immers nog een vergoeding voor de speler met de Schotse roots.

13.11 uur: Huth niet langer ploeggenoot Pieters
Robert Huth is niet langer ploeggenoot van Erik Pieters bij Stoke City. De voormalige Chelsea-verdediger vertrekt op huurbasis naar Leicester City. De dertigjarige Duitser kwam in de Premier League pas vier minuten in actie voor The Potters.

13.08 uur: Wigan verlegt aandacht naar Akpom
De kans dat Mitchell Te Vrede nog vertrekt bij Feyenoord is weer verder geslonken. Volgens Engelse media is Wigan Athletic de belangrijkste gegadigde om Chuba Akpom te huren van Arsenal. De negentienjarige spits viel al twee keer in bij de hoofdmacht van The Gunners en scoorde negen keer in de Engelse beloftencompetitie.

Gezien de ontwikkelingen in Engeland wordt een vertrek van Mitchell Te Vrede uit De Kuip steeds onwaarschijnlijker.
Gezien de ontwikkelingen in Engeland wordt een vertrek van Mitchell Te Vrede uit De Kuip steeds onwaarschijnlijker.

13.02 uur: commotie over Schürrle
Er heerst onduidelijkheid over André Schürrle. Volgens verschillende media, waaronder Bild, heeft VfL Wolfsburg de 24-jarige aanvaller al ingeschreven voor de Bundesliga. Er is echter nog altijd geen sprake van een akkoord met Chelsea, dat meer verlangt dan de dertig miljoen euro die Wolfsburg heeft geboden. Het zal voor de Duitsers een race tegen de klok worden om de wereldkampioen op tijd van Chelsea over te nemen. De markt is in Duitsland tot 18.00 uur open.

12.55 uur: VVV heeft vervanger voor Wintjens
VVV-Venlo huurt Alex Tabakis voor de rest van het seizoen van Panathinaikos. De 22-jarige doelman is bij de Limburgse Jupiler League-club de opvolger van de naar PSV vertrokken Danny Wintjens. Tabakis speelde in het verleden voor Griekenland Onder-19 en Verenigde Staten Onder-17.

12.51 uur: Fletcher toch nog weg bij Man Utd?
Manager Louis van Gaal vertelde afgelopen weekend nog er geen problemen mee te hebben als Darren Fletcher toch blijft. Dat leek het geval nadat zijn transfer naar West Ham United in het water was gevallen, maar nu heeft West Bromwich Albion zich volgens de BBC gemeld voor de 31-jarige clubman. The Baggies zouden bovendien ook nog in de markt zijn voor Etienne Capoue (Tottenham Hotspur), Carlton Cole (West Ham United) en Neil Taylor (Swansea City).

12.39 uur: Zschusschen volgende versterking NAC
Na Hakim Borahsasar, Guyon Fernandez, Menno Koch, Ruben Ligeon, Dirk Marcellis en Divine Naah komt ook Feliticiano Zschusschen naar NAC Breda. De aanvaller van Jong FC Twente wordt gehuurd van de Tukkers. De 23-jarige spits en geboren Bredanaar scoorde dit seizoen zeven keer in zeventien Jupiler League-duels.

12.28 uur: Chileense WK-ganger ploeggenoot Van der Vaart
In de strijd tegen degradatie in de Bundesliga krijgt ook Hamburger SV op de laatste dag nog een speler erbij. Nadat Ivica Olic vrijdag al terugkeerde in Hamburg, neemt de club van Rafael van der Vaart nu Marcelo Díaz over van FC Basel. De Chileense international kost Die Rothosen naar verluidt twee miljoen euro. De 28-jarige middenvelder speelde afgelopen zomer op het WK nog mee in alle vier de wedstrijden van Chili.

12.22 uur: Giovinco maakt plaats voor Matri
Een half jaar eerder dan aanvankelijk de planning was trekt Sebastian Giovinco de deur achter zich dicht bij Juventus. The Atomic Ant gold ooit als natuurlijke opvolger van clubicoon Alessandro Del Piero, maar kon die belofte nooit waarmaken. Hij vervolgt zijn loopbaan in Canada bij Toronto FC, dat hem oorspronkelijk pas in de zomer zou halen. Om voldoende opties in de aanval te houden zal Juve hoogstwaarschijnlijk Alessandro Matri terughalen naar Turijn. De dertigjarige spits van Genoa werd anderhalf jaar geleden nog verkocht aan AC Milan, maar werd zondag naar verluidt al medisch gekeurd.

Sebastian Giovinco vertrekt naar Toronto FC, volgt zijn oude ploeggenoot Alessandro Matri (rechts) hem op?
Sebastian Giovinco vertrekt naar Toronto FC, volgt zijn oude ploeggenoot Alessandro Matri (rechts) hem op?

12.20 uur: Toch versterking voor Stevens
Trainer Huub Stevens vertelde onlangs nog dat VfB Stuttgart niet de middelen had om echte versterkingen te halen in de winterse transferperiode, maar de Limburger krijgt op de laatste dag toch nog een nieuwe speler. FC Basel-middenvelder Geoffroy Serey Die tekent een tweeënhalfjarig contract bij Die Schwaben. Stevens moet wel geduld hebben: Serey Die speelt met Ivoorkust nog op de Afika Cup.

12.16 uur: Roma jaagt op Spurs-verdedigers
AS Roma is na het aantrekken van Seydou Doumbia (CSKA Moskou) en Víctor Ibarbo (Cagliari) klaarblijkelijk nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens Italiaanse media was de ploeg van trainer Rudi Garcia eerst bezig met het aantrekken van Vlad Chiriches, maar omdat Roma het met Tottenham Hotspur niet eens werd over de prijs van de Roemeense verdediger zou het zich nu richten op het huren van Younes Kaboul. De 29-jarige Fransman werd begin dit seizoen nog benoemd tot aanvoerder, maar is inmiddels afgezakt tot vijfde keus in de pikorde.

12.15 uur: Kane verlengt
Harry Kane denkt nog allerminst aan een vertrek. De spits van Tottenham Hotspur heeft opnieuw een nieuw contract getekend. Dat deed hij in augustus ook al. Lees hier meer.

12.02 uur: Go Ahead laat Ten Den vertrekken
Teije ten Den verlaat Go Ahead Eagles en maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Oss in de Jupiler League.

12.00 uur: nieuwe spits Anderlecht
Anderlecht heeft zijn aanval versterkt met Idrissa Sylla. De 24-jarige spits uit Guinee komt over van Zulte Waregem en tekent voor 4,5 jaar in Brussel. Paars-Wit weet nog niet wanneer Sylla inzetbaar is voor de club. In de wedstrijd van zondag tegen Ivoorkust, waarin zijn land werd uitgeschakeld op de Afrika Cup, moest hij zich wegens een blessure vlak voor rust laten vervangen.

11.50 uur: Mata verklapt transfer
De belangstelling van het Braziliaanse Internacional voor Anderson van Manchester United is niet nieuw. Dat de transfer waarschijnlijk doorgang zal gaan vinden wel. Juan Mata loopt op zijn blog vooruit op de transfer en neemt alvast afscheid van de middenvelder. Louis van Gaal zal het dus waarschijnlijk zonder Anderson moeten gaan doen. Met slechts één competitieduel was hij geen vaste waarde, dus heel erg zal Van Gaal het niet vinden.

10.41 uur: Otamendi gewild
Zoals gewoonlijk draaien de tabloids in Engeland, het land waar over het algemeen nog volop gehandeld wordt vlak voor de deadline, overuren. Een veel voorkomende naam is die van Nicolás Otamendi. De Argentijnse verdediger heeft nog een contract tot medio 2019 bij Valencia, maar zou in de belangstelling staan van Manchester United en Arsenal. Voor een slottransfer zal wel zo'n 35 miljoen euro op tafel gelegd moeten worden.

Komt Nicolás Otamendi voor 35 miljoen euro naar de Premier League?
Komt Nicolás Otamendi voor 35 miljoen euro naar de Premier League?

11.40 uur: Inter wil ook Rolando terughalen
Behalve het terughalen van Davide Santon wil Internazionle nog een verdedigende slag slaan. Rolando (29) moet overkomen van FC Porto. De Portugees, die ook in de belangstelling van Juventus zou staan, werd vorig seizoen al gehuurd door Inter. In Portugal heeft hij nog een contract tot medio 2016.

11.30 uur: Dalgaard bevestigt aanstaand afscheid
Thomas Dalgaard bevestigt in Deense media dat een vertrek bij SC Heerenveen aanstaande is. Odense BK wordt genoemd als bestemming voor de spits, die in Friesland niet meer dan een invalkracht is en zijn grote verwachtingen nooit kon waarmaken. Vrijdag is er wel een extra obstakel bijgekomen doordat Dalgaard een rib brak in het duel met FC Dordrecht. 'Ik hoop niet dat mijn transfer daarmee afketst.' Ondertussen gebeurt er meer bij Heerenveen.

11.10 uur: nieuwe aanwinst Excelsior
Excelsior heeft een nieuwe aanvaller. Cedric Badjeck heeft getekend tot medio 2017. De twintigjarige aanvaller trainde al twee dagen mee met Excelsior en komt per direct over van FC Utrecht. De Kameroener speelde sinds 2008 in de Domstad. Lees hier meer over Badjeck.

11.00 uur: ook Gomis mogelijk weg bij Swansea
Swansea City dreigt deze transferperiode na Wilfried Bony nog een spits kwijt te raken. West Ham United heeft volgens Sky Sports een bod van acht miljoen euro uitgebracht op Bafetimbi Gomis. De Franse aanvaller had al eerder aangegeven graag te willen vertrekken uit het Liberty Stadium. Mocht het tot een transfer komen, dan bestaat de kans dat Swansea City zich meldt in Brussel bij Anderlecht voor Aleksandar Mitrovic.

10.40 uur: Paletta is binnen bij Milan
AC Milan heeft de komst van Paletta (zie hieronder), onder voorbehoud van de medische keuring, bevestigd. Lees hier meer.

10.30 uur: betrekkelijk rustig
De eerste uurtjes van de slotdag van de transferwindow zitten erop. Wat opvalt: het is rustig. Stilte voor de storm of blijft het zo rustig?

09.47 uur: Santon terug naar Inter
Internazionale staat op het punt Davide Santon (24) terug te halen. De linksback is bij Newcastle United op het tweede plan beland en ondergaat momenteel de medische keuring van de Nerazzurri. De Engelsen kochten de Italiaan in 2011 nog voor ruim 5,5 miljoen euro van Inter.

09.45 uur: Turkse belangstelling voor Dzeko
Door de komst van Wilfried Bony is Edin Dzeko een plaatsje gezakt in de pikorde van de Manchester City-spitsen. De Bosniër lijkt Sergio Agüero en Bony sowieso boven zich te moeten dulden, maar kent ook Stevan Jovetic nog als concurrent. Zowel Galatasaray als Fenerbahçe zou in de kopsterke aanvaller wel een basisspeler zien, volgens The Mirror. In Engeland sluimeren ook geruchten over een ruildeal met Burnley-aanvaller Danny Ings. Dit seizoen was Dzeko goed voor twee competitiegoals, Ings trof daarentegen al zeven keer doel.

Edin Dzeko verbijt zich naast Frank Lampard op de bank van Manchester City.
Edin Dzeko verbijt zich naast Frank Lampard op de bank van Manchester City.

09.25 uur: Mignolet is een ander persoon
Hij werd uitgelachen, beschimpt en uit het elftal gehaald door Liverpool-manager Brendan Rodgers. Simon Mingnolet maakte namelijk de ene flater na de andere. Maar dat het kan verkeren in het voetbal, blijkt wel. De Belg houdt inmiddels al drie competitieduels op rij de nul en Rodgers heeft aangegeven absoluut geen nieuwe doelman te gaan halen. 'Mignolet doet zijn werk uitstekend.' De voorbije weken werden diverse doelmannen genoemd om de Belg onder de lat af te lossen. Vorige week zei Rodgers niet voor niets. 'Mignolet is een heel andere keeper geworden.'

09.15 uur: Paletta volgende versterking AC Milan
Het moet nog helemaal afgerond worden en bevestigd door de clubs, maar Gabriel Paletta staat op het punt over te stappen van Parma naar AC Milan. De verdediger speelde zondagavond al niet meer mee bij de hekkensluiter, die uitgerekend op bezoek moest bij zijn nieuwe werkgever en met 3-1 verloor. 'Ik weet niet aan wie, maar ik heb hem niet opgesteld omdat hij verkocht gaat worden', bevestigde trainer Roberto Donadoni, die later zijn directeur Antonello Preiti wel hoorde zeggen dat het om AC Milan ging. Adriano Galliani, vicevoorzitter van de Rossoneri, had ook al een hint gegeven: 'Als wij op de slotdag van de transferwindow nog een versterking halen, dan is het een verdediger', hintte hij al naar de komst van Paletta. Hoeveel het noodlijdende Parma ontvangt voor de Italiaanse international is nog niet bekend. Hij had nog een contract tot medio 2017.

08.48 uur: Van Dijk maakt seizoen af bij Celtic
Hij stond deze winter nadrukkelijk in de belangstelling van Engelse clubs, maar zal het seizoen afmaken bij Celtic. De Schotten willen Virgil van Dijk immers niet verkopen. 'Natuurlijk is het fijn om te weten dat clubs je volgen', doelt de verdediger onder meer op de warme belangstelling van Sunderland. 'Maar ik ben blij om hier te blijven. Celtic is een geweldige club', zo herhaalt de voormalige verdediger van FC Groningen wat hij eerder al tegen VI zei in gesprek met BT Sport.

08.40 uur: Januzaj op weg naar de uitgang?
Gaat er nog wat gebeuren bij het Manchester United van manager Louis van Gaal? De voormalige Oranje-bondscoach liet deze week nog optekenen dat er zo goed als zeker geen spelers meer bij komen. Maar mogen er wel spelers vertrekken? Manchester Evening News  meldt dat de talentvolle Belg Adnan Januzaj in Everton-manager Roberto Martinez een van zijn grootste bewonderaars heeft. Hij zou de Belg graag huren. De kans dat Van Gaal mee gaat werken lijkt klein. De negentienjarige middenvelder annex aanvaller werkte zaterdag tegen Leicester City zijn twaalfde competitieduel af. 'Ik heb niet zo veel gespeeld, maar het was goed om nu negentig minuten te maken', liet hij weten na de 3-1 zege. Van Gaal is tevreden met de jongeling. 'Dit keer koos ik voor Januzaj en niet voor Mata. Ik ben heel blij met de manier waarop Adnan het de laatste tijd doet.'

08.15 uur: opmerkelijke stagiair bij ADO
De uitlooptraining van ADO Den Haag kent maandag een opmerkelijke deelnemer. De kersverse Chinese eigenaar Hui Wang gaat meetrainen. Trainer Henk Fraser en verdediger Timothy Derijck lieten zich zondag al gekscherend uit over de Chinese stagiair. 'Misschien is hij wel de speler die we nodig hebben', aldus Fraser met een kwinkslag. En Derijck: 'Een flinke tackle? Dat lijkt me niet zo verstandig...'

Hui Wang, eigenaar van het Chinese United Vansen, en inmiddels dus ook van ADO.
Hui Wang, eigenaar van het Chinese United Vansen, en inmiddels dus ook van ADO.

08.05 uur: de wintertransfers in de Eredivisie
Wilt u de wintertransfers van de achttien Eredivisie-clubs in één oogopslag allemaal zien. Klik dan hier.

08.02 uur: niet Vilhena, maar Djuricic
Nu de komst van Vilhena van de baan lijkt, zou Koeman volgens de BBC zijn zinnen zetten op een andere voormalige Eredivisie-uitblinker. Filip Djuricic maakte furore in Nederland in het shirt van SC Heerenveen, maar de loopbaan van de Servische middenvelder raakte daarna wat in het verval. Hij werd in de zomer van 2013 door Benfica voor acht miljoen euro weggeplukt uit Friesland, maar werd dit seizoen verhuurd aan het Duitse FSV Mainz 05. Sky Sports meldt dat de komst van Djuricic op een haar na gevild is.

08.01 uur: Vilhena rekent niet meer op transfer
Toch lijkt de overgang van Vilhena naar Southampton er niet te gaan komen. Feyenoord-trainer Fred Rutten liet al weten per se een vervanger te willen hebben mocht Vilhena vertrekken. Bovendien wil Feyenoord wel een juiste transfersom zien. Daarom rekent het kamp-Vilhena niet meer op een vertrek en lijkt de middenvelder zich daarbij te moeten neerleggen. Eerder gaf hij aan te willen vertrekken vanwege een gebrek aan vertrouwen en gebrek aan uitzicht op een basisplaats.

08.00 uur: Koeman belooft nog één transfer
Na de 0-1 thuisnederlaag tegen Swansea City van zondag liet Southampton-manager Ronald Koeman zich ontvallen nog te rekenen op zeker één winterstransfer. 'We halen zeker nog één speler, ik denk ook dat we dat nodig hebben', vertelde Koeman aan de BBC. 'Ik wil niet ingaan op namen, maar jullie gaan het morgen wel merken.' Onlangs bevestigde Koeman wel geïnteresseerd te zijn in middenvelder Tonny Vilhena met wie hij werkte bij Feyenoord.

08.00 uur: Transferdeadlinedag is begonnen
Het is zover: transferdeadlinedag. Oftewel de laatste dag dat de clubs in Nederland nog spelers kunnen halen. Gaat er nog veel vuurwerk komen? Volg het vandaag in deze liveblog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.