Litmanen maakt zich op voor rentree in Nederland

Bondscoach Stuart Baxter neemt een Finse selectie meer naar Rotterdam die genoeg ervaring heeft opgedaan op de Nederlandse velden. Ook Jari Litmanen is van de partij.

Litmanen maakt zich op voor rentree in Nederland

Van de 23 uitnodigingen moest de Finse bond er zes naar Nederland sturen. Veli Lampi (Willem II), Niklas Moisander (AZ), Tim Sparv (FC Groningen) en Mika Väyrynen (SC Heerenveen) kunnen zich melden in het trainingskamp.

Juha Hakola en Joonas Kolkka lossen elkaar af. De aanvaller van Willem II is alleen geselecteerd voor de interland tegen Moldavië op 3 september, terwijl de routinier van NAC Breda alleen een oproep kreeg voor de wedstrijd tegen Nederland.

Naast de spelers uit de Eredivisie telt de Finse selectie ook de nodige internationals die in het verleden op de Nederlandse velden actief waren. Sami Hyypiä speelde eind jaren negentig vier seizoenen voor Willem II, terwijl Petri Pasanen ruim drie jaar bij Ajax onder contract stond.

Litmanen speelde over twee periodes ruim acht jaar in Amsterdam. De 39-jarige middenvelder, die inmiddels op 134 interlands speelde, staat nog onder contract bij FC Lahti.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen