Linssen kopt Vitesse naar remise, AZ verliest van Panathinaikos

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag.

Vitesse kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sparta Praag. In de Generali Arena begonnen de Arnhemmers uitstekend, met een goede kans voor Bryan Linssen na een dieptepass van Milot Rashica. Linssen miste, maar zette zijn naam kort daarna wel op het scorebord. De nieuweling kopte hard raak uit een corner van Alexander Büttner. Toch kwamen de Tsjechen terug. Voor rust redde Thulani Serero nog op een inzet van Ondrej Zahustel op de doellijn, na de onderbreking werd het alsnog gelijk toen Josef Sural binnentikte bij de tweede paal.

Ook AZ wist niet te winnen. De eerste helft tegen Panathinaikos leek op een doelpuntloos einde af te stevenen, maar daar stak Omri Altman een stokje voor. De middenvelder verschalkte de nieuwe sluitpost Marco Bizot met een van richting veranderd schot. Na rust zetten de Alkmaarders de achtervolging in, maar pas nadat Guillermo Molins de tweede Griekse goal maakte, kwam ook AZ tot scoren. Calvin Stengs schoot knap raak op aangeven van Fred Friday. Daar bleef het bij, waardoor Panathinaikos met 2-1 zegevierde.