Linksbacks Fomitschow en Gmeiner in beeld bij NEC

Reacties

NEC hoopt zich de komende dagen te versterken met André Fomitschow en Fabian Gmeiner. De Nijmeegse club is dringend op zoek naar een linksback. Beide spelers zijn transfervrij.

Linksbacks Fomitschow en Gmeiner in beeld bij NEC

Technisch manager Danny Hoekman bevestigt tegenover VI dat Fomitschow en Gmeiner op de radar staan bij NEC, maar dat er ook nog een andere optie in beeld is. NEC kan wel een linksback gebruiken. Tot nu toe speelden de centrale verdedigers Robin Buwalda en Mikael Dyrestam op die positie. Van Bart Buysse werd maandag afscheid genomen en Hyballa ziet het niet zitten in de 35-jarige cultheld Jeffrey Leiwakabessy.

De 25-jarige Fomitschow kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor 1. FC Kaiserslautern. De Duitse verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, speelde 24 competitieduels in de Tweede Bundesliga. Daarvoor droeg hij het shirt van Energie Cottbus, Fortuna Düsseldorf en VfL Wolfsburg.

Fomitschow zou al de vierde Duitse speler zijn bij NEC dit seizoen. Trainer Peter Hyballa haalde deze zomer enkele landgenoten naar Nijmegen. Eerder trok NEC middenvelder Julian von Haacke, rechtsback Michael Heinloth en aanvaller Reagy Ofosu aan.

Gmeiner
De Oostenrijkse Gmeiner was al eerder op proef bij de Nijmegenaren. De negentienjarige back trainde enkele dagen mee met de ploeg Hyballa en speelde een helft mee in het oefenduel met Real Sociedad.

Gmeiner was transfervrij nadat hij in de zomer vertrok bij VfB Stuttgart. Tot een debuut bij de Duitse club kwam het niet, Gmeiner deed alleen mee bij de jeugdelftallen. De komst van Gmeiner werd begin augustus op de lange baan geschoven, aangezien NEC een linksback zocht die er meteen staat. (Sander Janssen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.