Lima knalt Benfica naar nipte zege op Juventus

Benfica heeft dankzij invaller Lima thuis afgerekend met Juventus in de eerste halve finale van de Europa League (2-1). Kort voor tijd schoot de Braziliaan snoeihard binnen namens de Portugezen.

Met voormalig Ajacied Miralem Sulejmani in de basis en Filip Djuricic (ex-SC Heerenveen) op de bank, moest Benfica vier dagen na het binnenhalen van zijn 33ste landstitel weer aan de bak. Juventus kwam op bezoek en de club uit Turijn, de stad waar op 14 mei de eindstrijd van de Europa League plaatsvindt, kende een desastreuze start in het Estádio da Luz.

Binnen drie minuten kwam de thuisclub op voorsprong via Ezequiel Garay, die binnenkopte uit een hoekschop van Sulejmani. Juve-doelman Gianluigi Buffon zat er nog wel aan, maar kon de inzet van de Argentijn niet keren. In de elfde minuut was Benfica dicht bij 2-0, maar Sulejmani miste een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen.

Juventus was in de eerste helft geen schim van de ploeg die de Serie A al drie seizoenen op rij domineert. De ploeg van trainer Antonio Conte kwam niet verder dan schoten van afstand van Carlos Tévez en Mirko Vucinic, terwijl Benfica in de tegenaanval meer gevaar stichtte.

Na rust kwamen de bezoekers beter voor de dag. Juve drong Benfica terug op eigen helft en in de 55ste minuut was Paul Pogba dicht bij de gelijkmaker. De middenvelder stuitte echter op doelman Artur. Het bleek slechts uitstel van executie, want in de 73ste minuut kwam De Oude Dame terecht op gelijke hoogte. Pogba stuurde Kwadwo Asamoah weg, die legde terug op Tévez en de Argentijn schoot na een moeizame eerste controle beheerst binnen.

De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar daar dacht Lima anders over. De invaller schoot in de 84ste minuut snoeihard binnen. Een minuut later was Lazar Markovic dicht bij de derde treffer van Benfica, maar zijn schot ging voorlangs. De wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor de Portugezen, maar Juventus krijgt volgende week tijdens de return in eigen stadion een herkansing.