Lillestrøm verzuimt koppositie over te nemen

Lillestrøm SK heeft woensdagavond in het inhaalduel met Odd Grenland twee dure punten laten liggen. De ploeg kwam voor eigen publiek niet verder dan 3-3 en verzuimde daardoor de koppositie van Rosenborg BK over te nemen.

Namens Odd Grenland was ex-PSV'er Edwin van Ankeren één van de stoorzenders voor Lillestrøm. De Nederlander scoorde zijn negende doelpunt van deze competitie. Lillestrøm kwam tot drie keer toe op voorsprong, maar zag de winst in de allerlaatste seconden van de wedstrijd wegglippen. Lillestrøm-aanvaller Clayton Zane was éénmaal trefzeker en voert nu de Noorse topscorerslijst aan met zestien treffers.

Lillestrøm SK is nog de enige ploeg die Rosenborg van een tiende landstitel op rij kan weerhouden. Het verschil tussen beide titelkandidaten bedraagt nu één punt in het voordeel van Rosenborg. Als de ploeg uit Trondheim haar laatste drie competitieduels weet te winnen, is het zeker van een nieuwe mijlpaal in het Noorse en Europese voetbal. Eén van die duels betreft een onderling duel met Lillestrøm. Die staat komende zaterdagmiddag op het programma.

Bekijk hier al onze video's