Lijst afwezigen dwingt De Boer tot selecteren Denswil

Stefan Denswil maakt zijn debuut in de selectie van Ajax. De belofte dankt zijn eerste uitverkiezing aan de lange lijst van afwezigen.

Lijst afwezigen dwingt De Boer tot selecteren Denswil

Trainer Frank de Boer kan zondag tegen FC Utrecht niet beschikken over de geblesseerden Gregory van der Wiel (lies), Toby Alderweireld, Nicolai Boilesen (beiden hamstring), Derk Boerrigter (rug), André Ooijer (kuit) en Kolbeinn Sigthórsson (enkel). Daarnaast is Jan Vertonghen door een schorsing niet van de partij.

'Als je naar de voorhoede en de verdediging kijkt zal het zondag wel een beetje op Jong Ajax lijken’, vertelde De Boer twee dagen voor het duel in Amsterdam. Om de problemen het hoofd te bieden heeft de trainer Denswil voor het eerst geselecteerd. De achttienjarige belofte heeft zich bij Jong Ajax onderscheiden. 'Hij is een echte Ajax-verdediger met een goed postuur en technische kwaliteiten', aldus De Boer.

Een mogelijk meevaller is de inzetbaarheid van Miralem Suljemani. De aanvaller leek aanvankelijk zeker twee weken uitgeschakeld, maar er is hoop dat hij zondag hersteld is van een knieblessure die hij vorige week tegen Feyenoord opliep. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's