Lichte sanctie voor onbereikbare 'WhatsApper' Burnet

Lorenzo Burnet zal de komende periode extra maatschappelijke activiteiten van FC Groningen moeten bijwonen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de verdediger en trainer Robert Maaskant.

Lichte sanctie voor onbereikbare 'WhatsApper' Burnet

Burnet was zaterdag in eerste instantie buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het treffen met Ajax. Nadat Emil Johansson zich in de ochtend ziek afmeldde, werd hij alsnog geselecteerd. De Amsterdammer reageerde pas laat op de oproep, waarna de technische staf ervoor koos om belofte Yoëll van Nieff als vervanger op te roepen.

Burnet gaf aan dat hij niet op zijn telefoon had gekeken, maar de Groningse clubleiding constateerde dat de verdediger wel op What's App actief was geweest. En dat kan alleen als je ook je telefoon gebruikt.

Volgens Maaskant volgt er nu een lichte sanctie. 'Het is niet echt een boete. We hebben met elkaar gesproken en het was de ene waarheid tegen de andere. Hij zei dat het netwerk van Telfort was weggevallen. Daar heb ik mijn twijfels bij. Toch moeten we het niet te groot maken allemaal. Lorenzo blijft gewoon meetrainen en gaat vast zijn leven beteren.' De verdediger zelf wilde niet reageren.

Naast Burnet voegt ook Género Zeefuik zich weer bij de selectie. De aanvaller die wegens zijn fysieke gesteldheid een individueel programma afwerkte, is volgens Maaskant op de goede weg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's