Licentiecommissie: zorgen blijven voor PEC en FC Twente

Reacties

De licentiecommissie van de KNVB heeft vrijdag de categorie-indeling van de 37 clubs uit de Eredivisie en Jupiler League naar buiten gebracht. Er blijven zorgen voor FC Twente, PEC Zwolle, NEC en Roda JC Kerkrade.

Licentiecommissie: zorgen blijven voor PEC en FC Twente

De vier Eredivisionisten zitten in de zorgwekkende Categorie 1 voor clubs die hun financiën niet op orde hebben. De KNVB baseert de nieuwe indeling op de begrotingen voor het seizoen 2015/16. Naast Twente, PEC, NEC en Roda JC moeten ook Jupiler League-clubs FC Den Bosch, RKC Waalwijk en VVV-Venlo zich zorgen maken.

De grootste groep (vijftien clubs) behoort tot Categorie 2. De financiële situatie van die clubs is 'voldoende'. Uit de Eredivisie zitten ADO Den Haag, Excelsior, De Graafschap, NAC Breda, FC Utrecht, Vitesse en Willem II in deze categorie. Namens de Jupiler League zijn dat FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maastricht, Sparta Rotterdam en FC Volendam.

Van twaalf clubs noemt de KNVB de financiële situatie 'goed'. Naast de traditionele topdrie (Ajax, PSV en Feyenoord) zijn dat vanuit de Eredivisie AZ, SC Cambuur, FC Groningen, SC Heerenveen en Heracles Almelo. Ook Jupiler League-clubs Almere City FC, Go Ahead Eagles, FC Oss en Telstar hebben hun huishoudboekje prima op orde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.