Indeling KNVB: NAC en Twente bij vijf clubs in categorie 1

Reacties

De KNVB heeft de categorie-indeling voor clubs in het betaald voetbal bekendgemaakt. Vijf clubs zijn door de licentiecommissie ingedeeld in categorie 1, de meest zorgwekkende categorie. Opmerkelijk is bovendien dat VVV-Venlo niet is ingedeeld.

Indeling KNVB: NAC en Twente bij vijf clubs in categorie 1

De licentiecommissie baseert zich bij de indeling op de ingediende halfjaarcijfers van het seizoen 2013/14. Elf clubs hoeven zich geen zorgen te maken en hebben de zaken prima op orde, getuige de indeling in categorie 3. Zeventien andere clubs maken deel uit van categorie 2 (zie hieronder de complete indeling).

Clubs uit categorie 1 moeten aan de hand van een plan van aanpak financieel herstel in drie jaar (negen meetmomenten) bewerkstelligen. Gedurende dat hele traject staat de desbetreffende club onder toezicht van de KNVB.

Fortuna Sittard moet zich het meeste zorgen maken aangezien de Limburgers al sinds augustus 2012 deel uitmaken van categorie 1. De overige clubs volgden in november 2013.

VVV is volgens de KNVB  nog niet ingedeeld omdat 'de commissie een specifiek onderdeel van hun halfjaarcijfers nader moet onderzoeken. De eerstvolgende publicatie van de indeling van VVV-Venlo is waarschijnlijk bij de totale publicatie van de categorie-indeling op basis van het eerstvolgende meetmoment in juni 2014', aldus de voetbalbond.

In vergelijking met vorig jaar (de halfjaarcijfers van het seizoen 2012/13) is het aantal clubs in categorie 1 toegenomen. Destijds waren dat er drie, 23 in categorie 2 en acht in categorie 3. ADO Den Haag en FC Emmen hebben er in het voorbije jaar voor gezorgd dat zij promoveerden naar categorie 2. AZ, Feyenoord, Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en Telstar vervolgend hun opmars  en maken nu deel uit van de meest veilige categorie.

De indeling:

Categorie 1: De Graafschap, Excelsior, FC Twente, Fortuna Sittard en NAC Breda.

Categorie 2: ADO Den Haag, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Groningen, FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport, MVV Maastricht, N.E.C., PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Roda JC, SC Cambuur, Vitesse en Willem II.

Categorie 3: Ajax, Almere City FC, AZ, FC Oss, Feyenoord, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, PSV, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Telstar.

NOOT: Met ingang van het seizoen 2013/’14 nemen amateurvereniging Achilles ’29 en de beloftenteams van Ajax, FC Twente en PSV in de vorm van een pilot deel aan de Jupiler League. Als amateurvereniging wordt Achilles ’29 niet opgenomen in de categorie-indeling. Ten aanzien van de beloftenteams is de categorie-indeling van toepassing voor de club als geheel en is er dus geen aparte categorie-indeling voor het beloftenteam.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.