Leverkusen tast diep in de buidel voor Volland

Reacties

Kevin Volland verruilt 1899 Hoffenheim voor Bayer Leverkusen. Met de overgang van de Duits international is een slordige achttien miljoen euro gemoeid.

Leverkusen tast diep in de buidel voor Volland

De 23-jarige Volland scoorde afgelopen seizoen acht keer voor Hoffenheim, dat zich dankzij een eindsprint onder trainer Julian Nagelsmann handhaafde in de Bundesliga. Voor de voormalige jeugdinternational een mooi moment om na vier seizoenen aan nieuw hoofdstuk te beginnen in zijn carrière. Bij zijn nieuwe club, die afgelopen seizoen derde werd in de Bundesliga, tekende hij voor vijf jaar.

Volland, die vorig jaar zijn contract met Hoffenheim nog verlengde tot 2019, is op alle posities in de aanval inzetbaar. Voor Champions League-deelnemer Leverkusen was dat een belangrijk argument om diep in de buidel te tasten voor de zesvoudig international. Bondscoach Joachim Löw doet desondanks geen beroep op de spits tijdens het komende EK.

Volland is afkomstig uit de jeugdopleiding van 1860 München, waar hij ook debuteerde als prof. Hoffenheim telde in januari 2011 zeven ton neer om hem over te nemen, waarna hij nog anderhalf jaar aan zijn oude club werd verhuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.