Schweinsteiger weer een stap dichter bij EK-records

Reacties

Bastian Schweinsteiger staat voor zijn waarschijnlijk laatste klusje als Duits international en kan tijdens het EK in Frankrijk komende zomer nog wat mooie records verbreken. Vooral Philipp Lahm moet vrezen dat Schweini hem voorbij streeft.

Schweinsteiger weer een stap dichter bij EK-records

Bondscoach Joachim Löw nam de 31-jarige middenvelder dinsdag op in zijn 27-koppige voorlopige EK-selectie. Schweinsteiger had in de zomer van 2014 net als Lahm, Per Mertesacker en Miroslav Klose afscheid kunnen nemen van de nationale ploeg met een wereldtitel op zak. In plaats daarvan nam Schweini de aanvoerdersband over van Lahm, vastberaden Die Mannschaft ook tijdens het EK in Frankrijk naar het hoogste schavot te leiden.

Het is de enige prijs die nog ontbreekt op de erelijst van de captain van Die Mannschaft. Maar de contractspeler van Manchester United, die dit seizoen veelvuldig kwakkelde met zijn fysiek, heeft ook persoonlijk nog genoeg doelen om voor te spelen. Zo kan hij in Frankrijk - mits hij geselecteerd wordt - twee records op zijn naam zetten. Het is dan wel van belang dat hij dan ook echt gaat spelen.

In dat geval heeft hij twee records voor het grijpen: die van meeste wedstrijden op een EK en die van meeste speelminuten op een Europese eindronde. Beiden zijn die momenteel in handen van Lahm.

Meeste EK-wedstrijden namens Duitsland
International Duels
1. Philipp Lahm 14
2. Thomas Hässler 13
3. Jürgen Klinsmann 13
4. Miroslav Klose 13
5. Bastian Schweinsteiger 13
Meeste wedstrijdminuten op een EK
Speler Minuten
1. Philipp Lahm 1215
2. Jürgen Klinsmann 1049
3. Andreas Brehme 1020
4. Thomas Hassler 941
5. Bastian Schweinsteiger 925

Ook Mario Gómez en Lukas Podolski mogen nog hopen op EK-deelname en kunnen bij een plek in de definitieve selectie ook nog op recordjacht. Het tweetal heeft Jürgen Klinsmann namelijk in het vizier. De Duitse alltime EK-topscorer staat op vijf treffers en dat zijn er twee meer dan Gómez en één meer dan Podolski. De aanvaller van Galatasaray kwam in elf wedstrijden op een Europese eindronde tot vier goals.

Duitse EK-topscorers aller tijden
Speler Goals
1. Jürgen Klinsmann 5
2. Gerd Müller 4
3. Dieter Müller 4
4. Rudi Völler 4
5. Lukas Podolski 4
6. Klaus Allofs 3
7. Karl-Heinz Riedle 3
8. Michael Ballack 3
9. Miroslav Klose 3
10. Mario Gómez 3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.