Leverkusen profiteert maar half van rode kaart Mavraj

Bayer Leverkusen heeft terrein verloren in de Bundesliga. De ploeg van trainer Bruno Labbadia hield slechts een punt over aan het thuisduel met laagvlieger VfL Bochum (1-1).

De thuisclub begon het duel goed, maar VfL Bochum kwam op voorsprong. Christoph Dabrowski schoot van dichtbij binnen na een pass van verdediger Christian Fuchs. In de 66ste minuut maakte Mergim Mavraj hands in het strafschopgebied en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Patrick Helmes schoot de toegekende penalty binnen.

Bayer wist in het resterende kwart van de wedstrijd niet te profiteren van de man-meer-situatie en verspeelde daardoor twee punten tegen VfL Bochum. Door het puntverlies verzuimt de ploeg uit Leverkusen de zesde plaats over te nemen van VfB Stuttgart. De achterstand op koploper Hertha BSC bedraagt negen punten.