Druk op Rutten neemt iets af na zege Schalke op Köln

Schalke 04 heeft zich hersteld van bekeruitschakeling tegen FSV Mainz 05 van dinsdag. De ploeg van trainer Fred Rutten overtuigde niet tegen 1. FC Köln, maar won de thuiswedstrijd wel met 1-0.

De in Duitse media bekritiseerde Orlando Engelaar begon op de bank en kwam ook niet als invaller binnen de lijnen. De middenvelder zag vanaf de reservebank dat Schalke een moeizame wedstrijd afwerkte. Zo was de eerste kans van de wedstrijd voor Köln. Doelman Manuel Neuer moest een vrije trap van Milivoje Novakovic uit zijn doel ranselen.

Schalke kwam nog voor rust op een 1-0 voorsprong. Vicente Sánchez leidde de aanval in met een hakbal en na terugleggen van Ivan Rakitic schoot Jermaine Jones vanmaf vijftien meter de bal achter doelman Faryd Mondragon. Kevin Kuranyi kreeg kort daarop zelfs een kans op 2-0, maar faalde in de afronding.

Köln was in de tweede helft dichter bij de gelijkmaker dan Schalke bij de 2-0. Youssef Mohamad miste de beste mogelijkheid op 1-1. Rutten bracht in de slotfase met Marcelo Bordon een extra verdediger binnen de lijnen, waarna de thuisclub met succes de 1-0 voorsprong vasthield.

Met 37 punten uit 23 wedstrijden bezet Schalke de zesde plaats in de Bundesliga. Die Königsblauen hebben nog alle kans zich te plaatsen voor Europees voetbal. Köln staat tiende met 29 punten.