Leverkusen hoopt op Man Utd: 'We hebben de wind mee'

Bayer Leverkusen maakt woelige tijden door. Twee weken geleden stond de hele club nog op zijn kop na de 5-0 thuisnederlaag in de Champions League tegen Manchester United, zaterdag beleefde de ploeg van trainer Sami Hyypiä zijn finest hour door Borussia Dortmund met 1-0 te verslaan.

Leverkusen hoopt op Man Utd: 'We hebben de wind mee'

De uitoverwinning op de vice-kampioen van Duitsland en Europa was een flinke opsteker in aanloop naar het uitduel van dinsdag met Real Sociedad, waarin Leverkusen een plek in de achtste finales kan veilig stellen. Daarbij is het echter wel afhankelijk van het resultaat dat Shakhtar Donetsk (één punt meer) in Manchester boekt.

Hyypiä ziet het bezoek aan Baskenland evenwel met optimisme tegemoet. 'We hebben in Dortmund veel zelfvertrouwen getankt. We hebben de wind in de rug, daar moeten we gebruik van maken', aldus Hyypiä, die ervan overtuigd is dat Leverkusen wint als het net zo goed speelt als tegen BVB. 'We moeten met dezelfde intensiteit voor de dag komen.'

Mocht Leverkusen tegen het uitgeschakelde Sociedad, dat slechts één punt heeft, opnieuw de achtste finales bereiken, dan is de verliezend finalist van 2001/02 (Real Madrid, 1-2) er tijdens de laatste vijf deelnames telkens in geslaagd zich bij de laatste zestien te scharen. Sinds Die Werkself in 2002 de finale bereikte, was de groepsfase nimmer meer het eindstation.

Gonzalo Castro, in het bezit van een Duits en Spaans paspoort, rekent zich echter nog niet rijk tegen zijn landgenoten. 'Zij willen laten zien dat ze in de Champions League thuishoren, ze zullen enorm gemotiveerd zijn', stelt Castro, die een duidelijk doel voor ogen heeft. 'We moeten voortborduren op de wedstrijd tegen Dortmund, alles geven en dan op Man Utd hopen…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen