Leverkusen blijft ook tegen Hoffenheim met lege handen

Bayer Leverkusen heeft in de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim voor de negende keer op rij niet gewonnen. Leverkusen ging in de slotfase onderuit: 2-3.

Van de acht duels voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim won Leverkusen er geen één (G1, V7). Ook tegen Hoffenheim kwam Leverkusen al na een kwartier op achterstand, toen Sejad Salihovic een strafschop benutte. Via een kopbal zorgde Stefan Kiessling (in duel op foto boven) in de 39ste minuut voor de gelijkmaker, maar nog geen minuut later schoot Kevin Volland de bezoekers weer op voorsprong. Dankzij een doelpunt van aanvoerder Simon Rolfes in de 54ste minuut had Leverkusen lang uitzicht op een punt, maar een late treffer van Anthony Modeste gooide roet in het eten.

Daarmee kan Leverkusen de vrije val op de ranglijst van de Bundesliga nog steeds geen halt toeroepen. Lange tijd was het elftal van trainer Sami Hyypiä de naaste belager van koploper Bayern München, maar door de slechte reeks staat Leverkusen nu vierde. Het gat naar nummer vijf Borussia Mönchengladbach is nog maar twee punten en dus moet Leverkusen vrezen dat het volgend seizoen niet uitkomt in de Champions League. De bovenste vier teams in de Bundesliga plaatsen zich voor het kampioenenbal.