Levchenko bezorgt FC Groningen late zege in Utrecht

FC Groningen heeft op bezoek bij FC Utrecht de overwinning gepakt door een treffer van Evgeniy Levchenko in de blessuretijd. De middenvelder uit de Oekraïne schoot van afstand hard raak: 0-1.

De thuisclub was in de eerste helft de betere ploeg. Vooral van afstand was FC Utrecht gevaarlijk, maar echt uitgespeelde kansen creëerde de ploeg van Ton Du Chatinier niet.

Na rust kwam FC Groningen beter in de wedstrijd, maar ook de bezoekers kregen weinig kansen. De beste mogelijkheid was voor Tom Caluwé, die na een knappe actie hard overschoot.

De wedstrijd leek in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, totdat Levchenko de bal voor zijn voeten kreeg. De Utrechtse defensie werkte half weg en de Oekraïner schoot hard in de bovenhoek: 0-1.

Ondanks de overwinning blijft Groningen zesde. De ploeg heeft nu zeven punten voorsprong op FC Utrecht, dat na 29 wedstrijden op de achtste plaats staat in de Eredivisie.