Lens verovert Oekraïense dubbel met Dinamo Kiev

Reacties

Jeremain Lens heeft met Dinamo Kiev de dubbel gewonnen. De Oranje-international won drie weken na het behalen van de landstitel ook de Oekraïense bekerfinale van Shakhtar Donetsk. Daarvoor had de bekerhouder wel penalty's nodig (5-4).

Lens verovert Oekraïense dubbel met Dinamo Kiev

In 120 minuten kwamen de twee Oekraïense grootmachten niet tot scoren. Ook de rode kaart van Dinamo Kiev-middenvelder Serhiy Rybalka, vijf minuten voor het einde van de verlenging, bracht daar geen verandering in. In de penaltyserie leek de ploeg van Lens, die de wedstrijd volledig uitspeelde, alsnog ten onder te gaan door missers van Miguel Veloso en Vitorino Antunes. Shakhtar gaf de voorsprong van twee goals echter nog uit handen, omdat Taison, Yaroslav Rakytskiy en Oleksandr Gladkiy niet koelbloedig bleven oog in oog met Dinamo-doelman Oleksandr Shovkovskiy.

Dinamo was in de strijd om de landstitel ook al te sterk voor Shakhtar, dat de laatste vijf jaar telkens kampioen van Oekraïne werd. 'Het gaat te ver om te zeggen dat de Oekraïense landstitel mijn sportieve hoogtepunt is', zei Lens eerder tegen Voetbal International. 'Wel qua prijs, maar de derde plaats met Oranje op het WK voelt denk ik net iets specialer. Maar kampioen worden met Dinamo Kiev is een prachtige prestatie. En we hebben uitzicht op de dubbel. Ja, dat verdient straks wel een feestje!'

Lens sluit door de bekerfinale pas later aan bij het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink werkt vrijdag in De Arena een oefeninterland af tegen de Verenigde Staten. Ook Wesley Sneijder moet dat duel aan zich voorbij laten gaan, doordat hij woensdag nog in actie kwam in de finale om de Turkse beker. Die werd een prooi voor Galatasaray (3-2 tegen Bursaspor), de club van Sneijder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.