Leipzig-boegbeeld Forsberg neemt met beslissende rol afscheid

Reacties

RB Leipzig heeft het kalenderjaar afgesloten met een 1-1 gelijkspel bij Werder Bremen. Het duel stond voor de werkgever van Xavi Simons vooral in het teken van het afscheid van clubicoon Emil Forsberg, die na negen jaar trouwe dienst verdergaat bij New York Red Bulls in de Major League Soccer.

Leipzig-boegbeeld Forsberg neemt met beslissende rol afscheid
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

De 32-jarige Forsberg speelde sinds januari 2015 voor Leipzig, dat op dat moment nog op het tweede niveau actief was. Met de Zweed binnen de groep promoveerde Leipzig naar de Bundesliga en groeide het zelfs uit tot een topclub in Duitsland. Forsberg maakte de hele rit mee, won twee keer de DFB Pokal en speelde tegen Werder zijn 325ste wedstrijd voor Leipzig. Nu gaat hij verder in de Verenigde Staten.

Forsberg moest het de laatste weken doen met invalbeurten bij Leipzig, maar kreeg voor zijn afscheidswedstrijd een basisplaats en zelfs de aanvoerdersband. De middenvelder reageerde daar op de juiste manier op en speelde een beslissende rol in Bremen. Forsberg gaf kort na rust de assist op de openingstreffer van Loïs Openda, die de bal met veel moeite binnen kreeg.

Na ruim een uur werd Forsberg naar de kant gehaald. De man die zondag bij zijn laatste wedstrijd in Leipzig nog scoorde kreeg een staande ovatie van zijn ploeggenoten.

Een mooi moment voor Forsberg, die vanaf de kant wel zag hoe de zege nog werd verspeeld. Een kwartier voor het einde schoot Justin Njinmah de 1-1 tegen de touwen en dat bleek het slotakkoord te zijn. Leipzig, op het moment de nummer drie van Duitsland, zou daardoor op de ranglijst nog ingehaald kunnen worden door VfB Stuttgart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.