Leiding Utrecht eist duidelijkheid van twijfelend kwartet

De leiding van FC Utrecht wil binnen een week duidelijkheid over de toekomst van de spelers met een aflopend contract. Al geruime tijd is de directie in gesprek met Cedric van der Gun (33, foto), Mark van der Maarel (23), Edouard Duplan (29) en Gevero Markiet (22).

Leiding Utrecht eist duidelijkheid van twijfelend kwartet

Dit viertal kan bijtekenen en heeft een aanbod gekregen voor een nieuwe verbintenis. Daarop beraden zij zich nog steeds. 'Wij hopen heel snel op duidelijkheid. Als we die niet krijgen, zullen we die zelf creëren', zegt manager spelerszaken Edwin de Kruyff.

'Die jongens staan er zelf ook positief in en de gesprekken zijn op een open en eerlijke manier verlopen. Nu wordt het tijd een ei te leggen. Wij kunnen niet in gesprek blijven. Wij moeten door en die spelers zelf ook.'

Van der Gun is bezig aan zijn tweede periode bij FC Utrecht. In de winterstop van vorig seizoen keerde de Haagse aanvaller terug in Galgenwaard. Duplan speelt sinds de zomer van 2010 bij Utrecht.

Van der Maarel debuteerde in het seizoen 2009/10 in de Domstad, terwijl Markiet al sinds 2008/09 bij de A-selectie hoort. Deze twee verdedigers worden intern beschouwd als spelers voor de toekomst. Jan Wuytens en Anouar Kali vertrekken na dit seizoen transfervrij.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen