Leicester en West Brom kwakkelen in onderling duel verder

Leicester City kan zich maar niet ontworstelen aan de onderste regionen van de Premier League. De ploeg van manager Craig Shakespeare leek maandagavond tegen West Bromwich Albion lang af te stevenen op een nederlaag, maar Riyad Mahrez zorgde toch nog voor een punt. Een gelijkspel (1-1) waar beide ploegen maar weinig aan hebben.

De laatste wedstrijd van speelronde 8 in de Premier League stond te boek als een duel der dolenden. Beide ploegen hadden sinds de tweede speelronde, oftewel al vijf duels op rij, niet meer gewonnen. Leicester mocht daarbij als tegenargument aanvoeren dat het een loodzwaar programma had gehad met onder meer Manchester United, Chelsea en Liverpool als tegenstanders.

Voor Leicester moest het duel van vanavond daarom het begin van een opmars worden. In het eerste bedrijf was duidelijk waarom de beide ploegen zo laag stonden. In een kansarme helft konden de fans bijna 45 minuten blijven zitten. Nacer Chadli kreeg een kansje namens de bezoekers en een knal van Leicester-verdediger Danny Simpson spatte uiteen op de vuisten van WBA-doelman Boaz Myhill, die de geblesseerde Ben Foster verving.

De tweede helft begon hoopvol, want al na twintig seconden ontsnapte Jamie Vardy. De Engelse Leicester-spits werd net buiten het zestienmetergebied onreglementair gestuit door Myhill. Het bleek de aanzet tot een Leicester-offensief, want kort daarna raakte Harry Maguire de paal bij een kopbal en schoot Mahrez in zeer kansrijke positie huizenhoog over.

Ondanks de kansen voor de thuisploeg, viel de goal aan de andere kant. In de 63ste minuut krulde Chadli bij een vrije trap de bal fraai over de muur. Leicester-goalie Kasper Schmeichel, wiens zicht werd belemmerd doordat Jake Livermore van West Bromwich bij het nemen direct aan de andere kant van de bal stond, moest lijdzaam toezien hoe hij volstrekt kansloos was. In de slotfase zette Leicester alles op alles en dat bood soelaas. Mahrez nam de bal aan op zijn borst en schoot raak in de lange hoek.

Omdat het in de spannende laatste minuten bij 1-1 bleef, zijn beide ploegen inmiddels dus al zes duels op rij zonder zege. Leicester is daardoor met zes punten nog altijd achttiende, terwijl de gasten nu tien punten hebben en tiende zijn. Het is aan Leicester-manager Craig Schakespeare om zijn ploeg langzaam maar zeker omhoog te gidsen. De vorige keer dat Leicester zo lang zonder een zege was in competitieverband, leidde immers tot het ontslag van toenmalig coach Claudio Ranieri.