Leicester City presenteert Ranieri als nieuwe manager

Reacties

Claudio Ranieri is de nieuwe manager van Leicester City. Elf jaar na zijn vertrek bij Chelsea keert de 63-jarige Italiaan daarmee terug in de Premier League. Hij heeft voor drie jaar getekend in het King Power Stadium.

Leicester City presenteert Ranieri als nieuwe manager

Leicester was op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke, nadat Nigel Pearson 'in goed overleg' was vertrokken bij The Foxes. De visie van de 51-jarige Engelsman kwam niet meer overeen met die van de club, die afgelopen seizoen dankzij een indrukwekkende eindspurt behouden bleef voor het hoogste niveau van Engeland.

Begin deze maand werd de door de KNVB ontslagen Guus Hiddink nog genoemd als nieuwe manager van Leicester. De 68-jarige Varssevelder had geen interesse, maar desondanks heeft de nummer veertien van vorig seizoen een gerenommeerde coach aan de haak geslagen. Terwijl namen als Martin O'Neill, Neil Lennon, Sam Allardyce en David Moyes circuleerden, verrast Leicester nu met de aanstelling van Ranieri.

Leicester heeft een zeer ervaren trainer in huis gehaald. De Romein werkte de laatste 25 jaar voor clubs als Napoli, Fiorentina, Valencia, Atlético Madrid, Juventus, AS Roma, Internazionale en AS Monaco. Veel successen boekte Ranieri niet. Zo werd hij nooit landskampioen. Zijn laatste klus bij Griekenland draaide uit op een mislukking. Daar moest hij in november vertrekken na de dramatische start in de EK-kwalificatiereeks.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.