Leicester City gooit koppositie te grabbel, Leeds United wint weer niet

Reacties

De druk neemt toe in het Championship en dat heeft zijn weerslag op de titelkandidaten. Koploper Leicester City ging dinsdag verrassend onderuit op The Den en ook Leeds United liet dure punten liggen.

Leicester City gooit koppositie te grabbel, Leeds United wint weer niet
Millwall
Millwall
1 - 0
Leicester City
Leicester City

Lange tijd leek Leicester City af te stevenen op het kampioenschap van het Championship, maar The Foxes zijn de vorm van voor de winterstop verloren. Dat bleek ook op bezoek bij Millwall, dat de lijstaanvoerder op een nederlaag trakteerde. Ryan Longman zorgde na een uur spelen voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zian Flemming maakte het eindsignaal vanaf de bank mee. De Nederlander ging in de negentigste minuut naar de kant. Door de nederlaag blijft Leicester steken op 88 punten uit 41 wedstrijden. Millwall pakte broodnodige punten in de strijd tegen degradatie naar de League One. 

Leeds United
Leeds United
0 - 0
Sunderland
Sunderland

Ook Leeds heeft het even niet. Zaterdag gingen The Whites nog onderuit op bezoek bij Coventry City, drie dagen later bleek ook Sunderland niet te verslaan. De bezoekers uit het noorden van Engeland hoefden geen doelpunt te incasseren. Daar konden ook Crysencio Summerville en invaller Joël Piroe niets aan veranderen.

Leeds blijft tweede en staat een punt achter op Leicester, dat een wedstrijd tegoed heeft. Ook nummer drie Ipswich Town heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Leeds. The Tractor Boys spelen woensdag thuis tegen Watford en nemen bij een overwinning de koppositie over van Leicester. De nummers een en twee promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.