Leicester blijft verbazen: van titel naar degradatiestress

Reacties

Het mooie sprookje van Leicester City dreigt dit seizoen een treurig vervolg te krijgen. De verrassing van de voorbije jaargang moet nu weer vrezen voor degradatie.

Leicester blijft verbazen: van titel naar degradatiestress

Leicester ging zaterdag op bezoek bij Sunderland al voor de zevende keer onderuit dit seizoen. Het is de derde regerend Premier League-kampioen die van zijn eerste veertien wedstrijden zeven keer verloor. Blackburn Rovers in 1995/96 en Chelsea in 2015/16 gingen Leicester voor. Zij hadden echter wel meer punten dan The Foxes, die dertien punten hebben. In de gehele Engelse historie deed alleen Ipswich Town het in 1962 met twaalf punten slechter als titelverdediger.

Twee jaar geleden startte Leicester nóg slechter aan het seizoen. Toen was het na veertien duels hekkensluiter met tien punten. Die jaargang stond het zelfs na 31 wedstrijden nog laatste in de Premier League, maar na een knappe eindsprint wist Leicester degradatie te voorkomen. Om het seizoen daarna zo verrassend kampioen te worden.

Nu dreigt opnieuw degradatie. Hekkensluiter Swansea City heeft maar vier punten minder, Leicester staat maar twee punten boven de streep. 'Het zit op dit moment gewoon even niet mee', reageerde Claudio Ranieri na de 2-1 nederlaag bij Sunderland. 'We wilden hier erg graag winnen, want dit was een degradatiekraker. We moeten nu naar beneden blijven kijken, we zijn echt bezig aan een gevecht tegen degradatie. Daarom moeten we rustig blijven en met elkaar hard blijven werken.'

Hoe groot is het contrast met de Champions League, waarin Leicester dertien punten pakte in vijf wedstrijden. Daardoor is de ploeg van Ranieri nu al zeker van de groepswinst en dus een beschermde status bij de loting op maandag 12 december voor de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.