Degradatiezorgen Leicester na verlies bij Sunderland

Op bezoek bij Sunderland is Leicester City al voor zevende keer dit seizoen onderuitgegaan. Crystal Palace maakte een einde aan een dramatische reeks.

Sunderland - Leicester City 2-1
Engels kampioen Leicester heeft in het seizoen na de titel te kampen met een heus uitcomplex. Ook in de zevende uitwedstrijd van het seizoen werd niet gewonnen. Daardoor staat de ploeg van manager Claudio Ranieri dit seizoen in uitduels pas op één punt.

Voor rust mocht de ploeg die vorig seizoen vriend en vijand verbaasde wel even aan een voorsprong ruiken. Een voorzet van Christian Fuchs belandde op de lat en de Oostenrijker bood Jamie Vardy een fraaie kopkans. Maar de spits staat misschien wel symbool voor het verval van de stuntploeg en faalde in de afwerking.

Sunderland, dat nog wel goed aan het duel begonnen was, kwam na rust op voorsprong. Robert Huth tekende na ruim een uur na een hoekschop op ongelukkige wijze voor een eigen goal. In de 77ste minuut tilde Jermain Defoe die marge zelfs naar twee. Daardoor kwam de aansluitingstreffer van Shinji Okazaki te laat en bungelt Leicester met dertien punten zelfs onderaan de middenmoot. Zelfs een doemscenario is nog mogelijk voor Ranieri en zijn mannen. Het verschil met hekkensluiter Swansea is immers maar vier punten.

Het Sunderland van manager David Moyes is door de zege inmiddels hekkensluiter af, Swansea is nu laatste, maar ook nog lang niet uit de degradatiezorgen. Patrick van Aanholt stond vanmiddag in de basis bij de thuisploeg en kreeg een gele kaart voor een schwalbe.

Crystal Palace - Southampton 3-0
In oktober en november slaagde Crystal Palace er niet in te winnen in de Premier League, maar de maand december werd uitstekend begonnen door The Eagles. Fraser Forster hielp de thuisclub na ruim een half uur in het zadel. De doelman van Southampton ging enorm in de fout na een terugspeelbal van José Fonte. Hij maaide volledig over de bal heen en Christian Benteke profiteerde daar dankbaar van. Op zijn verjaardag schoof hij de bal in het lege doel.

Drie minuten later kon er opnieuw gejuicht worden op Selhurst Park. Na slecht verdedigen van Southampton, waar Virgil van Dijk een basisplaats had en Jordy Clasie op de bank bleef, maakte James Tomkins er 2-0 van. Na rust was Van Dijk nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal belandde tegen de lat. Vijf minuten voor tijd volgde de definitieve beslissing toen Benteke met zijn tweede van de middag voor de 3-0 eindstand zorgde.

Crystal Palace - dat de laatste zes duels verloor - staat nu dertiende in de Premier League met veertien punten, drie minder dan nummer elf Southampton.

West Bromwich Albion - Watford 3-1
Na ruim een kwartier kwam West Bromwich Albion op voorsprong door een treffer van Jonny Evans, die raak kopte uit een hoekschop. Het was al het zevende doelpunt van WBA dit seizoen in de Premier League uit een corner. In de 34ste minuut werd het 2-0. Een schot van Chris Brunt vloog via Juan Camilo Zúñiga binnen.

Watford, waar Nordin Amrabat een basisplaats had en Daryl Janmaat ontbrak, kon er lang weinig tegenover stellen. Na een uur kwam het echter terug in de wedstrijd. Christian Kabasele zorgde voor 2-1 kort nadat doelman Ben Foster op acrobatische wijze een eigen doelpunt van Gareth McAuley voorkwam.

De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man, aangezien Roberto Pereyra in de 84ste minuut een rode kaart kreeg. Met een man meer liep WBA in de extra speeltijd nog uit naar 3-1 dankzij Matthew Phillips. Door die late treffer klimt West Bromwich Albion op doelsaldo naar de zesde plaats. Watford staat tiende.

Stoke City - Burnley 2-0
Bruno Martins Indi en Erik Pieters kregen met Stoke City bezoek van Burnley en hadden een eenvoudige middag. Martins Indi was in de negende minuut dicht bij een treffer, maar zijn kopbal belandde tegen de paal. In de twintigste minuut werd het alsnog 1-0 via Jonathan Walters, die binnenvolleerde op aangeven van Mame Biram Diouf. Een kwartier later scoorde Stoke opnieuw, dit keer schoot Marc Muniesa fraai raak.

Stoke City is nu negende, terwijl Burnley de veertiende plaats bezet.