Legia Warschau kampioen van Polen na zinderende ontknoping

Reacties

Voor de twaalfde keer in de clubhistorie heeft Legia Warschau zich gekroond tot de beste van Polen. Op de laatste speeldag van de competitie speelde de ploeg met 0-0 gelijk tegen Lechia Gdansk, wat voldoende was voor de titel. De concurrentie in de Poolse competitie hield elkaar namelijk op een gelijkspel.

Legia Warschau kampioen van Polen na zinderende ontknoping

Legia Warschau meldt overigens vol trots dat dit de dertiende titel in de clubhistorie is. In 1993 verloor de ploeg het landskampioenschap aan Lech Poznan. Rond het laatste competitieduel van Legia Warschau hing een geur van matchfixing, waarna de ploeg twee punten in mindering kreeg.

Voor dit kampioenschap maakte Legia Warschau het spannend tegen Gdansk, dat ook nog kans op de titel maakte. Omdat het lang 0-0 bleef in de hoofdstad van Polen, was een doelpunt voor één van de teams voldoende voor de titel. Er werd echter niet gescoord, waardoor Legia Warschau zich tot kampioen kroonde. Lech Poznan of Bialystok konden ook nog met de titel aan de haal gaan, maar de ploegen speelden met 2-2 gelijk tegen elkaar, terwijl een ruime overwinning nodig was om Legia Warschau van de koppositie te stoten. Legia Warschau was in de reguliere competitie als tweede geΓ«indigd, maar maakte in de kampioenspoule het verschil met Bialystok goed. Legia Warschau verloor geen enkele wedstrijd in de laatste fase van de competitie en verzekerde zich zodoende van Champions League-voetbal.

De landskampioen van Polen plaatst zich niet rechtstreeks voor het miljardenbal. Legia Warschau moet zich daardoor weer in de tweede voorronde melden. Dit seizoen kwamen de Polen door de play-offs heen, maar in de groepsfase van de Champions League waren Borussia Dortmund en Real Madrid een maatje te groot. Legia Warschau werd wel derde in Groep F, waardoor een vervolg in de Europa League afgedwongen werd. In de zestiende finales was Ajax echter te sterk. De Amsterdammers haalden uiteindelijk de finale van de Europa League, maar verloren in de eindstrijd van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.