Legia-trainer Runjaic verwacht aantrekkelijke finale tegen AZ in Warschau

Reacties

Erop of eronder voor AZ, donderdag in Warschau. Een zege voor het team van Pascal Jansen volstaat voor Europese overwintering, Legia Warschau heeft voldoende aan een punt voor een vervolg in de Conference League. Legia-coach Kosta Runjaic verwacht een leuke wedstrijd, vertelde hij woensdag op de persconferentie.

Legia-trainer Runjaic verwacht aantrekkelijke finale tegen AZ in Warschau
© Pro Shots
Legia Warschau
Legia Warschau
2 - 0
AZ
AZ

'We zullen er alles aan doen. Het team en alle medewerkers. Ik wil een beroep doen op de fantastische sfeer waar we om bekend staan. We spelen morgen niet alleen voor Legia, maar ook voor de rest van Polen, ik verwacht dat de supporters van andere clubs ook zullen inschakelen', zo begon Runjaic, die een hoge pet op heeft van AZ en het niet meer wilde hebben over de kwalijke gebeurtenissen rondom het heenduel in Alkmaar.

'We spelen tegen een sterke tegenstander die goed voetbal laat zien en er in zijn competitie goed voorstaat. AZ heeft een interessante speelstijl, en ik wil het team zodanig voorbereiden dat het vreugde zal brengen aan de supporters in het stadion en thuis voor de buis. De heenwedstrijd hebben we in oktober verloren op details: foutjes, een gebrek aan effectiviteit en pech.' Runjaic denkt dat het een mooi kijkspel wordt.

Runjaic denkt dat het een mooi kijkspel wordt. 'Beide ploegen zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk balbezit te hebben. We hebben een technisch sterke tegenstander, maar wij hebben ook graag de bal. Ik verwacht geen catenaccio, Legia en AZ zijn aanvallend ingestelde ploegen. We kennen elkaars speelstijl tot in de details. Individuele klasse zal het verschil maken', voorspelt de coach, die ook meedeelt dat Tomas Pekhart donderdag niet van de partij is omwille van een teenblessure.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Legia Warschau
Meer over Legia Warschau
Meer AZ
Meer over AZ
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.