Lege Vijverberg voor De Graafschap na accepteren straf

De Graafschap accepteert de straf van de KNVB na de ongeregeldheden bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in mei. De club moet het thuisduel met Helmond Sport op 21 oktober zonder publiek afwerken en daarnaast een boete van 17.500 euro betalen.

Lege Vijverberg voor De Graafschap na accepteren straf

De eerstedivisionist overwoog om in beroep te gaan, meldt de club op de website. 'Met name omdat door de onvoorwaardelijke wedstrijd zonder publiek juist de goedwillende en onschuldige supporters worden gestraft. Het aanwezige risico op een nog zwaardere straf heeft de club echter doen besluiten om het schikkingsvoorstel wel te accepteren.'

Voorzitter Martin Mos liet zich vorige week op Twitter uit over het schikkingsvoorstel. Hij noemde de voetbalbond 'KNVB-maffia'.

De Graafschap speelde vorig seizoen in de play-offs om promotie/degradatie op eigen veld gelijk tegen Go Ahead. Na de 4-1 in Deventer was dat niet voldoende om de club uit Doetinchem in de Eredivisie te houden. Meerdere fans kwamen na afloop van het duel het veld op om de confrontie aan te gaan met Go Ahead-spelers, die voor het uitvak hun supporters bedankten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen