Leeds United haalt uit tegen Bradford City

Leeds United heeft het trouwe publiek op Elland Road getrakteerd op een heerlijk middagje voetbal. De gesneuvelde halvefinalist in de Champions League verpletterde hekkensluiter Bradford City met liefst 6-1.

Bij Leeds, dat na 45 minuten al een 5-1 voorsprong had, waren liefst zes verschillende spelers trefzeker: Mark Viduka, Ian Harte, Eirik Bakke, Alan Smith, Harry Kewell en Lee Bowyer. Ashley Ward nam de treffer van degradant Bradford voor zijn rekening. Door de zege maakt Leeds nog altijd een kleine kans op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. De ploeg van manager David O'Leary heeft met nog één speeldag te gaan één punt achterstand op Liverpool, dat derde staat.

Landskampioen Manchester United leed na het verlies tegen Derby County (0-1) van vorige week opnieuw een nederlaag. Ditmaal was Southampton met 2-1 te sterk. Een eigen doelpunt van Wesley Brown en een treffer van Marians Pahars zetten de thuisploeg al na een kwartier op een 2-0 voorsprong. De landskampioen kon pas na rust via Ryan Giggs wat terug doen.

Southampton beëindigde met de zege een negatieve reeks. Sinds het vertrek van manager Glenn Hoddle naar Tottenham Hotspur hadden The Saints liefst zeven duels op rij niet meer gewonnen.