Lazio verslaat Fiorentina, bizarre comeback Palermo

Stefan de Vrij blijft uitstekend presteren met Lazio. De Romeinen waren thuis te sterk voor Fiorentina. Genoa gaf de overwinning weg tegen Palermo.

Lazio - Fiorentina 3-1
De Vrij begon in de basis bij Lazio, waar Ricardo Kishna als invaller zijn opwachting maakte en Wesley Hoedt op de bank bleef. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong via Baldé Keita. Daarmee leek de ruststand te zijn bereikt, maar in de extra speeltijd van de eerste helft maakte Lucas Biglia er 2-0 van.

In de 48ste minuut kregen de bezoekers een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar Josip Ilicic zag zijn strafschop gestopt worden door Federico Marchetti. Zeventien minuten later was het alsnog raak: invaller Mauro Zárate bracht tegen zijn oude club de spanning terug. De 2-2 hing in de lucht, een doelpunt van Fiorentina werd afgekeurd. Maar in de slotfase maakte Stefan Radu aan alle onzekerheid een einde door er 3-1 van te maken.

Lazio komt door de overwinning op 34 punten uit zeventien duels, waarmee het vierde staat. Koploper Juventus heeft 42 punten, nummer twee AS Roma 35 en Napoli ook 34.

Genoa - Palermo 3-4
Mede dankzij twee treffers van Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, leek Genoa op weg naar een thuiszege op Palermo. Tot aan de 69ste minuut stond het 3-1. Daarna ging het echter helemaal mis voor Genoa. Door treffers van Edoardo Goldaniga, Andrea Rispoli en Aleksandar Trajkovski werd het nog 3-4 in het voordeel van de club uit Sicilië.