Juve slaat gat met Roma en neemt voorschot op nieuwe titel

Reacties

Juventus heeft door een 1-0 zege op AS Roma een kloof geslagen aan kop van de Serie A. Daarmee komt de zesde landstitel op rij alweer in beeld.

Juve slaat gat met Roma en neemt voorschot op nieuwe titel

Juventus begon het duel met een voorsprong van vier punten op Kevin Strootman en consorten. Gezien zijn dominantie ten opzichte van de Romeinen en de rest van de Serie A-clubs, zou een zege niet alleen een wintertitel, maar zelfs een voorschot op de zesde landstitel op rij betekenen.

Dat voorschot nam De Oude Dame. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Juventus aan de bezoekers merken dat er weinig te halen viel, hoewel Daniele De Rossi met een stevige charge op Miralem Pjanic vroeg in het duel nog wel een oude rekening vereffende. Daarvoor en daarna was het Juventus dat heerste en dat overwicht kwam in de veertiende minuut tot uitdrukking via een indrukwekkende treffer van Gonzalo Higuaín, die met links afrondde na een heerlijke individuele actie.

Tegenover de zwart-witte heerschappij zette Roma in de eerste helft alleen een gemiste kans van Kostas Manolas. Ook na rust had Juventus de bezoekers uit de hoofdstad in de tang en dit leverde twintig minuten voor het einde een grote kans op voor Stefano Sturaro, wiens schot werd gepareerd door Wojciech Szczesny. In het laatste kwartier kroop Roma eindelijk uit zijn schulp. Het leverde mogelijkheden op voor Federico Fazio en Manolas, waarbij vooral die tweede flink in de mist ging.

Door de zege is Juventus met nog een speelronde voor de boeg dit kalenderjaar zeker van de wintertitel in de Serie A. Maar nog veel belangrijker: de voorsprong op Roma bedraagt inmiddels zeven punten, terwijl AC Milan al negen punten minder heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.