Lazio probleemloos naar halve finale

Gemakkijker dan verwacht plaatste Lazio Roma zich voor de halve finales van de UEFA Cup. Binnen een vloek en een zucht stonden de Romeinen bij Besiktas op een comfortabele voorsprong. FC Porto moest bij Panathinaikos dieper gaan. Na verlenging schaarden de Portugezen zich echter ook bij de laatste vier: 0-2.

Helemaal gerust zal Lazio niet naar Istanbul zijn afgereisd. Hoewel de nul werd vastgehouden, werd het thuistreffen immers maar met minimaal verschil gewonnen (1-0). Voordat de Turken het echter goed en wel beseften, waren ze al kansloos. Stefano Fiore (foto) zette zijn ploeg al na vijf minuten op voorsprong, waarna Lucas Castroman al in de tiende minuut de marge vergrootte naar twee. Daarmee was de wedstrijd in feite reeds gespeeld, al deed Sergen Yalcin voor Besiktas kort voor tijd nog even wat terug, 1-2.

FC Porto moest bij Panathinaikos aanmerkelijk dieper gegaan. De Portugezen hadden vorige week in eigen huis immers verrassend verloren (met 0-1), en hadden in Griekenland het nodige goed te maken. Dat lukte Porto inderdaad, al was er wel een verlenging voor nodig. Derlei was bij FC Porto de grote man. Hij zette zijn ploeg na een kwartier op voorsprong en zorgde er in de 103de ook voor dat de Portugezen zich op kunnen gaan maken voor de halve finale van de UEFA Cup.

Boavista zorgde voor een tweede Portugese succes. Het won in de reguliere speeltijd dankzij een treffer van Luiz Claudio met 1-0 van Málaga, waarmee het de nederlaag in de heenwedstrijd wegpoetste. Na een doelpuntloze verlenging, nam Boavista de strafschoppen beter: 4-1.