Lazio herovert derde plaats ondanks eigen goal Braafheid

Hoewel Cagliari in de slotfase mede dankzij een eigen doelpunt van Edson Braafheid nog even mocht ruiken aan een comeback, heeft Lazio de derde plaats in de Italiaanse Serie A heroverd door de ploeg van trainer Zdenek Zeman met 4-2 te verslaan.

Lazio was er tegen Cagliari veel aan gelegen de donderdag door Hellas Verona (1-1) onderbroken zegereeks te hervatten. Want doordat het elftal van Oranje-international Stefan de Vrij de vier daaraan voorafgaande wedstrijden allemaal won, had het na negen speelronden de derde plaats in handen. Er was een nieuwe zege nodig om die stek te heroveren op Sampdoria, dat zondag al met 3-1 had gewonnen van Fiorentina.

Tegen Cagliari bezorgde de in de basis teruggekeerde Miroslav Klose zijn ploeg in de eerste helft een ruime voorsprong. Nadat Stefan Mauri in de zevende minuut de 1-0 had binnen geprikt bij een corner, was de 36-jarige Duitse wereldkampioen in twee minuten twee keer trefzeker. Eerst tikte hij raak na een schitterende aanval, die via het hoofd van Stefan Lulic voor zijn voeten kwam. Meteen daarna vond hij, nogmaals op aangeven van de Bosniër, de korte hoek.

Het onder Zeman vol op de aanval spelende Cagliari leek daarmee rijp voor de slacht, maar knokte zich na rust toch nog terug. Na matig verdedigen van Braafheid en Stefan de Vrij, belandde de bal via de Nederlandse linksback in het Romeinse doel. Hoewel Cagliari met een rode kaart voor Victor Ibarbo daarna een nieuwe tegenslag te verwerken kreeg, vond het via João Pedro toch nog aansluiting (3-2), maar Lazio-invaller Ederson beslechtte het pleit in de extra tijd: 4-2.

Door de vijfde overwinning in de laatste zes duels staat Lazio met De Vrij en Braafheid na tien wedstrijden daardoor derde met negentien punten. Sampdoria heeft er evenveel, maar een slechter doelsaldo. Cagliari is vijftiende.