Lavezzi troeft Messi en Ronaldo af, Wijnaldum in Camp Nou

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lavezzi troeft Messi en Ronaldo af, Wijnaldum in Camp Nou

• Begin dit jaar maakte Ezequiel Lavezzi de overstap naar Hebei China Fortune, waar hij - naar nu blijkt - de best betaalde voetballer ter wereld is. Wekelijks incasseert de 31-jarige aanvaller uit Argentinië liefst 580 duizend euro, meldt Football Leaks. Ter vergelijking: Cristiano Ronaldo verdient 430 duizend euro, terwijl Lionel Messi 317 duizend euro per week overgemaakt krijgt. En dat terwijl hij eigenlijk voor de sportieve uitdaging vertrok naar China!

Mattijs Manders, algemeen directeur van ADO Den Haag, riep de supporters van zijn club op om zaterdag voor een vol uitvak te zorgen tijdens het bezoek aan NEC. Hij beloofde de fans worstenbroodjes en dat lieten ze zich geen twee keer zeggen...

'Je kunt het voor hen dus best beschouwen als de vrijdag voor een grote vakantie in een schoolklas.'
• Zenit Sint-Petersburg is al zeker van de groepswinst in de Europa League en gaat donderdag op bezoek bij AZ, dat de tweede plaats in Groep D hoopt vast te houden. Henk van Stee verwacht niet dat de Russen met hun sterkste ploeg aantreden in Alkmaar. Van Stee was in het verleden werkzaam bij AZ (trainer) en Zenit (hoofd jeugdopleiding). Na het uitduel met AZ is het voor de club uit Sint-Petersburg meteen winterstop. 'In het verleden gingen spelers vaak rechtstreeks vanuit het land waar ze hun laatste wedstrijd speelden, terug naar hun familie.' (AD)

• Deze heerlijke treffer van Dundee United-fan Tommy McKay is in Schotland verkozen tot Doelpunt van de Maand.

'Het zou leuk zijn om hem te spreken.'
• Reading presteert dit seizoen uitstekend onder leiding van manager Jaap Stam en de club uit het Championship hoopt ook te stunten in het FA Cup-toernooi. Manchester United is dan de tegenstander. Mogelijk komt het dan tot een ontmoeting met Sir Alex Ferguson, die zijn manager was op Old Trafford. 'Ik heb nog niks gehoord van Ferguson sinds ik Engeland ben gearriveerd', aldus Stam. 'Nu ik zelf manager ben, denk ik aan de manier waarop hij de groep toesprak, hoe hij ons bepaalde momenten beïnvloedde.' (The Daily Mail)

• Tijdens het duel tussen Barcelona en Borussia Mönchengladbach dinsdag in Groep C van de Champions League was de hele selectie van Liverpool aandachtig toeschouwer. Georginio Wijnaldum was dus ook van de partij. Hij zag de Catalanen met 4-0 winnen.

• Als we de Spaanse krant Mundo Deportivo mogen geloven is de winnaar van de Ballon d'Or 2016 al bekend. Komende donderdag zou er namelijk een fotoshoot gepland zijn van Cristiano Ronaldo en de Gouden Bal. De aanvaller kan ook terugkijken op een geweldig jaar, want met Real Madrid won hij de Champions League en met Portugal het EK.

• Overigens laat Cristiano Ronaldo in een uitgebreid interview met FourFourTwo weten dat hij na zijn actieve voetballoopbaan niet van plan is in alle luwte van zijn miljoenen te genieten. De vedette ambieert een nieuwe carrière als acteur in Hollywood.

'Dat we nu een coach voor de groep hebben die de spelers, Feyenoord én zichzelf elke dag beter maakt, aanschouw ik elke dag met eigen ogen.'
• Giovanni van Bronckhorst verlengde dinsdag zijn verbintenis met Feyenoord tot medio 2019. Dirk Kuijt, aanvoerder van de Rotterdammers, vindt het contractnieuws een prima zaak. 'De trainer en het team ontwikkelen zich goed. Giovanni heeft in zijn eerste seizoen een prijs gewonnen.' (De Telegraaf)

'We hebben geen slechte verstandhouding en hij was het probleem ook niet. Het probleem lag bij mij.'
• Tot op heden heeft Henrikh Mkhitaryan geen onuitwisbare indruk achtergelaten bij Manchester United, maar de 27-jarige aanvallende middenvelder weigert met de beschuldigende vinger te wijzen naar manager José Mourinho. De laatste weken krijgt de Armeniër, die afgelopen zomer voor liefst 42 miljoen euro werd overgenomen van Borsussia Dortmund, steeds meer kansen. 'Er zijn vijf of zes spelers die op mijn positie uit de voeten kunnen. Toch denk ik dat mijn speeltijd zal toenemen. Ik weet nu wat ik hiervoor fout heb gedaan en wat ik in het vervolg beter moet.' (Sky Sports)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.