Lavezzi betaalt megasalaris nog niet terug in goals

Reacties

Precies een jaar na zijn komst naar China is de balans voor Ezequiel Lavezzi op zijn bankrekening ongetwijfeld positiever dan zijn wedstrijdstatistieken. De aanvaller streek al vele miljoenen op, maar wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt voor Hebei China Fortune.

Lavezzi betaalt megasalaris nog niet terug in goals

Lavezzi was een van de pioniers in de stroom van sterren van de Europese velden naar Azië toen hij Paris Saint-Germain verruilde voor Hebei (foto). Samen met Jackson Martínez, Ramires en Gervinho verruilde hij als een van de eerste grote spelers de Europese velden voor een lucratief avontuur in Azië. Op het veld heeft Lavezzi echter nog geen voortrekkersrol vervuld. De Argentijn miste een groot deel van het seizoen door een gebroken arm en kwam in de tien wedstrijden die hij wel speelde niet één keer tot scoren. Wel gaf hij vier assists.

Sinds zijn komst naar Azië kreeg Lavezzi ruim 24 miljoen euro op zijn rekening gestort. Voor dat bedrag stond hij 775 minuten op het veld, wat neerkomt op meer dan dertigduizend euro per minuut. Lange tijd was hij de best betaalde speler ter wereld met een weeksalaris van 580 duizend euro per week tot Carlos Tévez hem afgelopen transferperiode overtrof door een bedrag van 721 duizend euro per week uit te onderhandelen.

Hebei eindigde met onder anderen Lavezzi, Gervinho en Gaël Kakuta (ex-Vitesse) op de zevende plek in de Chinese Super League. Voor het nieuwe seizoen, dat in maart begint, voegde de club ook Hernanes van Juventus aan de selectie toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.