Laudrup verwijt scheidsrechter een gebrek aan kennis

Na de 2-1 nederlaag bij West Bromwich Albion kon Michael Laudrup er met zijn hoofd niet bij. De Deense manager van Swansea City verweet de arbitrage de regels niet te hebben gehanteerd.

'Sinds mijn komst deze zomer heb ik steeds gezegd dat de scheidsrechters een of twee seconden moeten wachten voor ze een beslissing nemen, zoals dit keer met de strafschop', refereerde Laudrup aan het moment tien minuten na rust.

Tot verrassing van Laudrup leidde een actie van Wayne Routledge jegens James Morrison tot een strafschop. Romelu Lukaku liet de buitenkans liggen, doelman Michel Vorm kon de slappe inzet stoppen.

Maar Laudrup wond zich meer op over het feit dat scheidsrechter Lee Mason de gelijkmaker van Roland Lamah in de slotfase niet toekende. De Belgische aanvaller had de bal gekregen via Gareth McAuley en Ben Foster van West Bromwich, zo wezen de beelden na afloop ook uit.

'Ik kan die afgekeurde goal niet begrijpen. Het gaat hier niet om een beslissing, maar om een regel. Je kan nooit buitenspel staan als je de bal van een tegenstander krijgt', aldus Laudrup. 'Je wordt gefrustreerd als je zoiets ziet, omdat iemand blijkbaar de regels niet kent.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.