Villa wint met herstelde Vlaar, eigen treffer De Guzman

Met de teruggekeerde Ron Vlaar boekte Aston Villa een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Jonathan de Guzman was met een ongelukkig eigen doelpunt beslissend voor het verlies bij West Bromwich Albion. Het in degradatienood verkerende Queens Park Rangers won voor de tweede keer op rij.

Reading – Aston Villa 1-2Captain Ron Vlaar keerde na een afwezigheid van een maand (kuitblessure) terug in de basis van Aston Villa. Het begin met zijn ploeg was niet voortvarend, doordat een eigen treffer van Nathan Baker Villa op achterstand bracht.

De bezoekers herpakten zich snel. Een minuut na de eigen goal maakte Christian Benteke die ongedaan, waarna collega-aanvaller Gabriel Agbonlahor (foto boven, derde van links) Villa zelfs op voorsprong bracht. Karim El Ahmadi kon het doelpunt niet meevieren, hij bleef buiten de selectie door een enkelblessure.

De winst van Aston Villa is belangrijk in de strijd tegen degradatie. De 27 punten van de ploeg van manager Paul Lambert brengen ze op een punt achterstand van Southampton en zijn goed voor een zeventiende plaats.

West Bromwich Albion – Swansea City 2-1Na ruim een half uur had Luke Moore korte metten gemaakt met een vervelende statistiek voor de Nederlands getinte ploeg van manager Michael Laudrup. Uit een hoekschop van Jonathan de Guzman kopte hij knap raak. Lang kon Swansea niet genieten van de voorsprong, doordat Lukaku (foto) in de veertigste minuut bij de eerste paal doel trof.

Tien minuten na rust had diezelfde Lukaku vanaf de strafschopstip de ideale kans om West Brom op voorsprong te brengen, maar doelman Michel Vorm stopte de inzet van de Congolees. Door een ongelukkige eigen treffer van De Guzman kwam die er alsnog: via zijn rug ging de bal over de lijn nadat die was weg gekopt. West Bromwich gaat Swansea voorbij op de ranglijst en staat nu met 43 punten op de zevende plaats. Het gaat ook Liverpool voorbij, maar die spelen zondag nog tegen Tottenham Hotspur. Swansea heeft veertig punten en staat negende.

Queens Park Rangers – Sunderland 3-1In zijn vijfde competitieduel sinds zijn komst in de winterstop was Loïc Rémy al voor de derde keer trefzeker voor QPR. Zijn goal in de dertigste minuut maakte de door Steven Fletcher opgelopen achterstand ongedaan. Overigens was Robert Green de QPR-doelman die de treffer van Fletcher moest incasseren. Júlio César kon niet onder de lat staan door een bovenbeenblessure. Andros Townsend, bij de eerste goal al de aangever, bezorgde de Rangers in de zeventigste minuut de voorsprong. Jermaine Jenas besliste de wedstrijd vlak voor tijd. Door de verliespartij van Reading komt Queens Park Rangers op 23 punten, net zoveel als Reading.

Overige uitslagNorwich City – Southampton 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.