Late treffers bezorgen Been eerste prijs bij RC Genk

RC Genk heeft in het Koning Boudewijnstadion in Brussel beslag gelegd op de Beker van België. In de finale was de ploeg van trainer Mario Been met 2-0 te sterk voor Cercle Brugge.

Voor rust hielden beide ploegen elkaar aardig in bedwang. Namens Cercle stichtte Rudy gevaar, maar de Portugees schoot naast. Aan de kant van Genk kregen Steven Joseph-Monrose, Benjamin De Ceulaer en Jelle Vossen kansen, maar zij stuitten op doelman Bram Verbist.

In de tweede helft viel er veel minder te genieten en leek de wedstrijd af te stevenen op een verlenging. In de 84ste minuut kopte Bennard Yao Kumordzi echter binnen uit een vrije trap van Khaleem Hyland. Vijf minuten later was de wedstrijd beslist toen Vossen op aangeven van Thomas Buffel 2-0 maakte.

Genk - waar FC Twente-huurling Glynor Plet als invaller speelminuten kreeg - wint daardoor voor de vierde keer in zijn historie de beker. De Limburgers verloren nog nooit een bekerfinale. In de competitie strijdt de ploeg van Been overigens nog om het kampioenschap; met nog drie duels voor de boeg staat Genk vierde met drie punten achterstand op koploper Anderlecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.