Late treffer van Guijt biedt Willem II hoop op handhaving

Willem II heeft de hoop op een langer verblijf in de Eredivisie nieuw leven ingeblazen. VVV-Venlo moest in Tilburg het hoofd buigen door een late treffer van Danny Guijt (1-0).

Mede door een reeks van tien duels zonder overwinning was voor Willem II de noodzaak gegroeid weer eens drie punten te pakken. Voor de Tilburgse ploeg dreigt directe degradatie uit de Eredivisie. Winst op VVV-Venlo was voor Willem II van cruciaal belang aangezien de Limburgse opponent ook de belangrijkste concurrent is.

De Tilburgers verdienden de drie punten gezien de krachtsverhoudingen en de aanvalsdrang. Ook qua aantal kansen deed de ploeg van trainer Jurgen Streppel meer van zich spreken dan VVV-Venlo. Maar de afwerking liet lang te wensen over.

Zo had Nicky Hofs in de eerste helft tot twee keer toe de kans de score te openen. De middenvelder, die kort voor rust geblesseerd uitviel, slaagde er niet in keeper Niki Mäenpää te passeren.

Dat leek niemand van Willem II gegeven. Ook spits Aurélien Joachim zag zijn pogingen allemaal stranden, waardoor een punt de magere beloning leek te gaan worden voor de getoonde inzet. Maar twee minuten voor het einde kwam de bevrijdende treffer. Invaller Danny Guijt (foto) bracht met een hard schot vreugde en hoop voor Willem II.

Willem II blijft ondanks de zege hekkensluiter in de Eredivisie, maar heeft de achterstand op nummer zeventien VVV-Venlo verkleind tot vijf punten. De Limburgers moeten op hun beurt afwachten of de concurrentie de afstand naar de veilige vijftiende plaats niet vergroot.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.