Late goal Jonathas velt tien man Lazio, Roma profiteert

AS Roma heeft kwalificatie voor Europees voetbal binnen handbereik gekregen dankzij de zege op Parma en het puntenverlies van Lazio bij Torino.

AS Roma – Parma 2-0Na het 1-1 gelijkspel bij Udinese heeft AS Roma de draad weer opgepakt. De ploeg van trainer Aurelio Andreazzoli boekte zondag op eigen veld de vierde zege uit de laatste vijf duels. Het ging ten koste van Parma, dat vanaf de zevende minuut achter de feiten aanliep.

Na de snelle 1-0 van Erik Lamela was het wachten op een tweede Romeinse treffer. Simone Perrotta was er bijzonder dichtbij, maar zijn inzet eindigde op de lat. Pas twintig minuten voor het einde viel de bevrijdende 2-0, die op naam kwam van Francesco Totti. De aanvoerder verraste keeper Antonio Mirante met een vrije trap langs de muur.

AS Roma, met Maarten Stekelenburg in het doel, heeft nog een punt achterstand op de zesde plaats die recht geeft op een Europees startbewijs.

Torino – Lazio 1-0De nederlaag van Lazio bij Torino kan voor een belangrijk deel op conto geschreven worden van Michael Ciani. De middenvelder kreeg na ruim een kwartier in een tijdsbestek van minder dan een minuut twee gele kaarten voor twee overtredingen op Paulo Vitor Barreto.

Zonder de Fransman kon Lazio een nederlaag niet voorkomen. Torino, dat de punten goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie, pakte de winst met dank aan Jonathas (foto). De voormalig AZ-spits tekende acht minuten voor het einde voor de enige treffer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.