Marchisio en Vucinic dirigeren Juventus voorbij Bologna

Juventus heeft eenvoudig het uitduel met Bologna in een overwinning omgezet. Claudio Marchisio (foto) en Mirko Vucinic wisten elkaar goed te vinden en zorgden voor de drie punten: 0-2.

Beide clubs hadden hun laatste drie competitiewedstrijden gewonnen en begonnen dus vol zelfvertrouwen aan het duel. Al na vijf minuten kreeg Alberto Gilardino een enorme kans, maar Gianluigi Buffon voorkwam een doelpunt door goed zijn doel uit te komen. De rebound van Alessandro Diamanti werd onschadelijk gemaakt door Giorgio Chiellini.

Namens de bezoekers kreeg Sebastian Giovinco de beste mogelijkheid, maar vooral voor rust was het Bologna dat de kansen kreeg. Maar in de 62ste minuut kwam Juventus op voorsprong. Marchisio speelde Vucinic aan, die draaide weg en schoot rustig binnen.

Twaalf minuten later waren de rollen omgedraaid. Dit keer was Vucinic de aangever en maakte Marchisio af, waarmee de wedstrijd beslist was. Voor de vierde keer op rij won Juventus, dat nu 65 punten heeft uit 29 wedstrijden. Nummer twee Napoli heeft twaalf punten minder, maar een duel minder gespeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.