Late goal ex-PSV'er Bruma helpt Braga niet: Napoli zegeviert in Portugal

Napoli heeft in de eerste groepswedstrijd van de Champions League drie punten gepakt. Eenvouding ging het tegen Braga niet, maar de ploeg van Rudi Garcia kon door een laat doelpunt alsnog juichen.

Sporting Braga
1 - 2
Napoli
Napoli

In een wat rommelige openingsfase waren de grootste kansen voor Napoli, dat via Victor Osimhen en Giovanni Di Lorenzo dreigend was, maar het eerste gevaar kwam namens Braga van Ricardo Horta. Omdat beide ploegen in hoog tempo voetbalden, was de wedstrijd geen moment saai. Osimhen raakte na een half uur de lat en vroeg daarna een strafschop aan scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die hij niet kreeg. Di Lorenzo schoot voor het rustsignaal de 0-1 binnen: hij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot knap binnen. Die goal zorgde zichtbaar voor veel opluchting bij Garcia.

Het grote aantal mogelijkheden beloofde veel voor de tweede helft. Napoli liet meerdere malen na om Braga de nek om te draaien, waardoor het duel tot in de slotfase spannend bleef. Uiteindelijk kregen de Italianen de deksel op de neus en was het Bruma die Braga een punt leek te bezorgen: de oud-PSV'er kopte raak. Leek te bezorgen, want een paar minuten later trok Napoli de overwinning via een eigen goal van Sikou Niakate alsnog naar zich toe.

Eerder op woensdag speelden poulegenoten Real Madrid en Union Berlin tegen elkaar