Laserpen tegen Ajax komt AEK duur te staan

Reacties

AEK Athene heeft een boete van de UEFA gehad voor de ongeregeldheden bij de club tijdens het Europa League-duel met Ajax ruim twee weken geleden. De Grieken moeten in totaal 81.625 euro ophoesten voor meerdere incidenten.

Laserpen tegen Ajax komt AEK duur te staan
© Pro Shots
AEK Athens
AEK Athens
1 - 1
Ajax
Ajax

De UEFA neemt de Atheense grootmacht meerdere zaken kwalijk. Het blokkeren van de trappen, het gooien met voorwerpen, het afsteken van vuurwerk én het gebruik van een laserpen, zoals laatst ook bij Griekenland – Nederland in zwang was, zijn de componenten in de strafcatalogus waaruit het totale boetebedrag is samengesteld. De laserpen kost de club 25.000 euro. 

Behalve de penningmeester van AEK Athene zijn er nog twee clubs waarvan de financiële afdelingen eerdaags een vervelende envelop uit Zwitserland mogen verwachten. Bayern München moet 40.000 euro aftikken voor het gooien met voorwerpen en het afsteken van vuurwerk vanuit hun supportersvak in de wedstrijd bij FC Kopenhagen. De boete voor Galatasaray is 51.500 euro, gegeven omdat Turkse fans op bezoek bij Manchester United vuurwerk afstaken, de orde verstoorden en vernielingen veroorzaakten.

Bekijk hier al onze video's
Meer AEK Athens
Meer over AEK Athens
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.