Larsson slaat direct toe na afscheid icoon Király

Sam Larsson heeft zichzelf een vliegende start bezorgd als international van Zweden, tijdens een duel dat in het teken stond van Gábor Király's afscheid als Hongaars international.

Király stond tijdens Hongarije - Zweden voor de 108ste en laatste keer onder de lat. De veertigjarige doelman maakte in 1998 zijn debuut als international en verwierf met name een iconische status vanwege zijn gebruik om structureel in een wijde joggingbroek te keepen. Ook tijdens het voorbije EK, waarop hij de boeken in ging als oudste speler aller tijden op een Europese eindronde.

De huidige speler van Haladás werd in de 29ste minuut van het duel uitgezwaaid door het Hongaarse publiek en vervangen door Balázs Megyeri. Amper een minuut later kreeg die de 0-1 om zijn oren, toen een van richting veranderde vrije trap van SC Heerenveen-aanvaller Larsson hem te machtig was.

Na rust maakte Isaac Thelin er 0-2 van voor Zweden, in Groep A van de WK-kwalificitatiereeks de concurrent van Oranje. Beide landen hebben na vier duels zeven punten.