Larsson: 'Heerenveen perfecte club voor aanvallers'

Reacties

Sam Larsson hoopt via SC Heerenveen de stap naar de nationale ploeg van Zweden te maken. De 21-jarige aanvaller komt over van IFK Göteborg en speelt de komende vier seizoenen in het shirt van de Friezen.

Larsson: 'Heerenveen perfecte club voor aanvallers'

'Ik speel nu voor een grotere club. Als ik bij SC Heerenveen goed presteer nemen mijn kansen om voor Zweden uit te komen alleen maar toe', vertelt de jeugdinternational op de clubwebsite.

Larsson heeft hoge verwachtingen van zijn stap naar de Eredivisie. 'Heerenveen is voor veel jonge voetballers het beginpunt geweest van een mooie carrière', aldus de Zweed. 'Zeker voor aanvallers is het een perfecte club. In Zweden is fysiek belangrijk en ik moet het hebben van mijn techniek.'

'Daarom denk ik dat ik in de Eredivisie beter tot mijn recht kom. Ik kan makkelijk kansen voor mijzelf en de ploeg creëren, al heb ik nog niet veel doelpunten achter mijn naam staan. Dat is een onderdeel van mijn spel dat ik bij Heerenveen verder hoop te ontwikkelen', zegt Larsson.

Volgens Stefan Selakovic, oud-speler van sc Heerenveen en de zaakwaarnemer van Larsson, haalt de Friese club een groot talent in huis. 'Sam behoort tot de drie beste jonge spelers van Zweden', stelt Selakovic. 'Met de juiste opleiding en dat is Heerenveen wel toevertrouwd, kan hij heel goed worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.