Lange Poolse winterstop is rookgordijn voor Bosz

Reacties

De voorbereiding van Ajax op de eerste clash met Legia Warschau is vanwege de lange winterstop in Polen moeizamer verlopen dan normaliter het geval is, aldus trainer Peter Bosz.

Lange Poolse winterstop is rookgordijn voor Bosz

Legia speelde afgelopen weekend zijn eerste competitieduel sinds medio december. Bij het bestuderen van de Poolse ploeg moest Bosz zich voor een groot deel behelpen met beelden van winterse oefenduels. 'Dat maakt het wel lastiger, omdat in oefenwedstrijden vaak dingen veranderen. Maar we hebben wel een goed idee van wie er zullen spelen', zei Bosz op de persconferentie in Warschau.

In de eerste competitiehelft baarde Legia opzien met zeer spectaculaire duels in de Champions League. Zo ging het in een duel met twaalf doelpunten ten onder tegen Borussia Dortmund en speelde het op spectaculaire wijze gelijk tegen Real Madrid. Het bekijken van die beelden was geen straf voor Bosz. 'Maar sindsdien is er bij Legia wel wat veranderd, dus we hebben ons gericht op de ploeg die er in de oefenduels en afgelopen competitiewedstrijd stond.'

Met die veranderingen doelde Bosz bijvoorbeeld op de winterse transfers die Legia deed. Aleksandar Prijovic, Bartosz Bereszynski en Nemanja Nikolics maakten miljoenentransfers naar het buitenland. Voormalig PEC Zwolle-spits Tomas Necid kwam daar onder meer voor in de plaats.

Desalniettemin vindt Bosz dat Legia's prestaties in de groepsfase van het miljoenenbal nog steeds aantonen dat Ajax te maken krijgt met een gevaarlijke ploeg. 'Ze speelden in een heel zware poule, maar zijn zelfs boven Sporting Lissabon geëindigd. Dat geeft hun potentie wel aan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.