'Lange dweil' Veldwijk doodziek na opvallend keepersdebuut

Reacties

Een half uur voor het einde van het duel met AZ (5-1) moest PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart het veld met een rode kaart verlaten. Omdat PEC al drie keer gewisseld had, besloot Lars Veldwijk de handschoenen over te nemen. 'Ik moet zeggen, het ging niet slecht', aldus de multifunctionele clubtopscorer.

'Lange dweil' Veldwijk doodziek na opvallend keepersdebuut

'Ik was de wissel in de eerste helft vergeten (Bart Schenkeveld moest geblesseerd naar de kant, red.), dus ik liep naar de bank om Kevin Begois succes te wensen. Maar toen gaf hij ineens zijn handschoenen aan mij', vertelt Veldwijk aan FOX Sports. 'Toen ging het pas door me heen: Shit, er moet iemand op goal gaan staan.' Veldwijk besloot dat zelf te doen en stond meteen voor een zware klus. Vincent Janssen legde namelijk aan voor een strafschop. 'Ik zat hem nog een beetje te dollen vooraf. Ik zei: Zeg even in welke hoek je hem gaat schieten, dan maak ik nog een beetje kans, maar dat wilde hij niet', lacht Veldwijk.

De 1.96 meter lange spits kreeg in de resterende tijd slechts een treffer om zijn oren. 'Ik ben ooit in de E1 tijdelijk keeper geweest', onthult Veldwijk zijn keepersroots. 'Ik heb er maar een beetje lacherig over gedaan, want het ziet er natuurlijk niet uit, zo'n lange dweil in de goal.' Over de uitslag en het spel van zijn team was Veldwijk een stuk minder goedlachs. 'Ik ben doodziek van deze nederlaag. Hoe we beginnen is echt ongelooflijk. We zaten totaal niet in de wedstrijd.'

Ook doelman Lars Veldwijk kon niet voorkomen dat Vincent Janssen zijn vierde van de avond maakte in Alkmaar. De AZ-spits is met 25 doelpunten de topscorer van de Eredivisie.
Ook doelman Lars Veldwijk kon niet voorkomen dat Vincent Janssen zijn vierde van de avond maakte in Alkmaar. De AZ-spits is met 25 doelpunten de topscorer van de Eredivisie.

Trainer Ron Jans is het daarmee eens. 'We konden er vanavond gewoon helemaal niets van', baalt de coach. 'We zijn op alle fronten van het voetbalspel afgetroefd en overspeeld. We werden overlopen, gaven de bal veel te makkelijk weg en hebben zoveel duels verloren. Dit was een heel lange avond moet ik zeggen.'

In de strijd om een plaats in de Europa League play-offs is de nederlaag tegen AZ een dure. PEC staat nu achtste met een punt achterstand op Vitesse en vijf op FC Utrecht en Heracles Almelo. Bovendien kan NEC de Zwollenaren zondag bij een zege op SC Cambuur passeren op de ranglijst.

Aanstaande woensdag krijgt Zwolle de kans om die achterstand wat goed te maken, als de ploeg van Jans NEC ontvangt. 'Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat een geweldige wedstrijd wordt, want die moeten we winnen. Anders is het klaar', wijst de PEC-trainer op het belang van dat duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.